UO即將開辦香港-長崎航線!

102 回覆
10 Like 7 Dislike
UO夠膽就開九洲open jaw, 一定爆機
上次去廣島 旺區都唔係好多香港人 20個都無 但係返香港就成機都係
去晒邊
仙台好正 枝豆奶昔
我岩岩去完

去搭纜車上去既時候已經心知不妙

上到去就

不過佢講解話啲民居燈似星空咁

同香港個隻係兩回事
其實直航長崎冇乜用 如果要玩九州點都遊jr出翻鳥栖果邊轉 市中心本身冇又乜景點 如果要去島原果邊就要坐jr坐到人都癲 之後再搭船去熊本

總結就係長崎太大 景點太散,而淨係玩市中心又好快玩哂。 市區設施舊,未必食得哂啲遊客。 用佢黎做九州跳板又唔方便,冇新幹線。要開直航我寧願佢開熊本
agger,其實好快
如果去到埋雲仙浸溫泉同埋去口之津睇海豚,福岡過去都係有少少曲折
而且,雖然福岡空港國際線同福岡市區有直達巴士,但次次去都塞車塞到仆街
既然香港有機去鹿兒島,宮崎線又真係有d難生存
我去過兩次長崎縣,兩次嘅感覺都好舒服
個夜景我從來無諗過去,因為夜景不嬲係大城市先好睇
暫時行程打算:
day 1: 住佐世保
day 2: 九十九島 住諫早
day 3: 口之津睇海豚 住雲仙溫泉
day 4: 島原鐵道遊 住長崎
day 5: 長崎企鵝館 返歸
A321 飛到咁遠?
上次去左7日瘋狂撞到同機嘅香港人
東京一定吊打乜Q日本三大夜景 但全部都比唔上香港, 去外國旅行一定唔會特登搵夜景睇, 每次上到去都好失望
其實直航長崎冇乜用 如果要玩九州點都遊jr出翻鳥栖果邊轉 市中心本身冇又乜景點 如果要去島原果邊就要坐jr坐到人都癲 之後再搭船去熊本

總結就係長崎太大 景點太散,而淨係玩市中心又好快玩哂。 市區設施舊,未必食得哂啲遊客。 用佢黎做九州跳板又唔方便,冇新幹線。要開直航我寧願佢開熊本

飛緊啦
UO千萬唔好開東北線
上次去長崎撞唔到支人同港人,感覺好清靜
Agger 得鬼佬
商店街就少量香港人同大陸台灣人
果次福岡入 廣島走
見無乜香港人 點知走就見到好多廢中同機 估唔到
九州咁大,梗係分得散啦
我覺得幾靚喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞