解放軍在地雷區用腳查探地雷 震懾美軍

106 回覆
227 Like 2 Dislike
真係好想老解同文明國家打仗
我諗以後冇人會再笑二戰義大利軍
鑊鑊新鮮
解放軍真係勵害
何只震懾

笑到條腸都跌埋出來啦
震懾 當然震懾啦
美軍見到笑到瀨尿
影相可個唔怕探地雷
進步左啦,以前係係勞改營搵啲黑五類黎試架
影相可個唔怕地雷
搵架車 唔得咩❓
cctvb仲有播
震懾港獨
求名
http://news.tvb.com/greaterchina/5bcb18f3e60383365be49cfa/
有解放軍官兵處理手榴彈期間發生爆炸 當場昏迷 

解放軍官兵近日在中越邊境雲南段,展開掃雷行動。有官兵處理一枚手榴彈期間發生爆炸,當場昏迷。

由央視網的片段見到,官兵手牽手築成人鏈,唱著軍歌執行任務,期間一名處理一枚遺留的手榴彈時,手榴彈突然爆炸,身穿保護衣的官兵全身多處受傷,傷勢嚴重,當場昏迷,先送到附近縣醫院搶救。

部隊醫院之後抽調包括外科、骨科、眼科及燒傷科等專家,組成搶救小組為他緊急治療,目前已脫離生命危險。
諗起套戲 戰敗國會比人捉去拆地雷+手拖手驗收
支那係咪預習定戰敗之後比人捉去做依d
佢係咪想仿效日本創立神風敢死隊
反正d戰機又廢又會爆炸
不如撞死人地算
驚條撚咩中國啲地雷都唔識爆
架車好撚貴架, 炸爛咗邊個賠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞