[UST]定量數據社會分折前途

51 回覆
5 Like 4 Dislike
再F多次咪quit囉
1014 F 好多都係上莊
被quit都係quit
我含大仔黎, 識好多唔同u既人
Urban studies
Dnlm
Qsa 好似因為啲人數學太差,改淺左啲野

除咗2421 轉做elective
數requirement都冇點變
2421 都elective 就死得啦
班人一定避得就避

2411 仲係到
2421 就我問過program director 佢話不嬲都想改
不過咁咪仲flexible 啲

班人一定避得就避

讀咁難有撚用咩? Riskman 有班癲佬讀stochastic calculus 同 probability theory 咪又係咁 利申:炒左
QFIN勁係因為收啲人勁,
然後reputation同埋network就會好咗
良性循環先變神科
呢科其實同 stat 無分咩分別

但 QSA 啲人 math 咁弱,好想知佢地點捱過啲 math course
呢科其實同 stat 無分咩分別

但 QSA 啲人 math 咁弱,好想知佢地點捱過啲 math course

得過且過
A就一定冇
食下B C range 咁
大勢所趨 政府利用科技監控人民
大數據應用喺社會學
仲唔係食正個勢?
Cannot agger anymore
咁得閒,唔使做capstone呀
Push
個堆1字頭都F 既垃圾

唔係教授放水畀C 畀D 畢鬼到業咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞