一人一個心目中嘅神作

160 回覆
3 Like 3 Dislike
動畫:天元突破
漫畫:東京o食種
講下沒咁出名
動畫
來自新世界
近期佳作 flip flappers

漫畫
水上悟志所有漫畫

上水悟志冇乜人講
真係好神
噬謊者
留名慢慢睇
動:clannad
漫:寄生獸、惡之華
無人講孤高之人
神作之中嘅神作
畫工好 劇情現實 成套漫畫又唔長
好耐無睇過一套咁完整嘅好漫畫
動畫: Psycho Pass 第ㄧ季director's cut,
(可惜只可以提名ㄧ套, 如果唔係我個人覺得翠星及東之伊甸都係神作, 可能自己鍾意d man vs society 式嘅作品)
動畫電影: 空之境界: 俯瞰風景 尼套冷門d, 而且坦白講成套空境電影系列得尼ㄧ套好睇
漫: 青年黑傑克
(前面巴打提嘅火之鳥 , 醫龍同直至死亡將我們分開都好鍾意)
動畫: Psycho Pass 第ㄧ季director's cut,
(可惜只可以提名ㄧ套, 如果唔係我個人覺得翠星及東之伊甸都係神作, 可能自己鍾意d man vs society 式嘅作品)
動畫電影: 空之境界: 俯瞰風景 尼套冷門d, 而且坦白講成套空境電影系列得尼ㄧ套好睇
(前面巴打提嘅火之鳥 , 醫龍同直至死亡將我們分開都好鍾意)

矛盾同殺人考察後都好好睇啵
反而我嫌風景唔夠小說咁細緻
No game No life
妖尾
銀魂
鋼鍊
聖哥傳
王牌酒保/調酒師
銀魂

矛盾同殺人考察後都好好睇啵
反而我嫌風景唔夠小說咁細緻

矛盾同殺人考察都正 最大敗筆係錄音
家庭教師
巨人、psycho-pass
AZ第一季
加速都接近係
小圓
死亡筆記
死亡遊行
怪化貓
鋼煉
Baccano!
奇諾之旅
蟲師
Blacker than black
小圓
死亡筆記
死亡遊行
怪化貓
鋼煉
Baccano!
奇諾之旅
蟲師

Darker than black 其實幾一般
BK201
魔法戰爭
小圓
死亡筆記
死亡遊行
怪化貓
鋼煉
Baccano!
奇諾之旅
蟲師

Darker than black 其實幾一般
BK201

咁都一般... 個風格同世界觀都好正wor
虛軸少女
草莓
零使
爆漫
怪化貓

清識貨
涼宮
神到仆街
第一季動畫亂飛唔再講 第二季永無些境嘅八月當時睇到想死
消失畫風劇情一流

可惜小說過左7年仲未有消息

邊到神先得架

神在製作組
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞