熊仔頭<一天>女主角Candy 心地原來咁差

28 回覆
7 Like 3 Dislike
有港版陳妍希之稱的黃家慰Candy一向深受網民歡迎,亦經常參演FHproduction (熊仔頭) YouTube Channel的拍攝。
最令人深刻的演出就是<一天>中的劉梓靈角色。

Candy的Instagram目前累積接近5萬。

Candy亦不時岀席不同活動,跟粉絲進行互動。

Candy的笑容甜美,但近日由ViuTV真人騷<廣告女皇>播岀後,網民開始大罵Candy “港女”、 “壞心腸”等等。

事源於上星期某集內容,20名參賽者分為4組,Candy跟另外4名組員需進行形象大改造,跟另外3組比賽。

當日同組組員Pony及小神經負責為Candy改變髮型。Pony及小神經無法開啟捲髮捧。但兩人都太 “大頭蝦”,並未發現原來自己只是未開啓 “拖把”上的開關按鈕。

當Candy發現開關鍵其實並未被開啓的時候,表情立刻 “西到爆”, 並帶十分港女的語氣說了一句
「頂!我同左啲咩人一組啊」

完整片段連結: https://www.facebook.com/ViuTV.hk/videos/169266097343823/

其實於早前集數,Candy早已展露不少 “壞心腸”的跡象。
例如當比賽成績不如人時,把責任推到其他組員身上,並聲稱自己早已不同意當初的做法。
而組員Karena亦忍不住問「你有呢個問題點解唔早啲講?」
到最後當JJ詹朗林(組導師)對其 “馬後砲” 行為加以責備時,便落淚痛哭,並認為自己很委屈。

完整片段連結: https://www.facebook.com/ViuTV.hk/videos/258144801509369/

睇返其實呢個女平時包裝得好好 好似好純好true咁
係鏡頭前面都忍唔到 show曬啲西性格岀黎
Unfollowed
真 相入面點包裝點打扮可以呃下人
真係要同人相處就乜都出哂黎
唔夠Candy極品掛
佢句『我同左啲咩人一組』真係難聽過粗口喎
真係唔撚識尊重人
睇一天個陣都覺得佢好正架
而家真係不了
真人show
佢應該好後悔參加左呢個節目
平時係ig 開live扮到又斯文又得體,點知
個陣只係奇怪做乜佢d相同片唔同樣 唔講都唔認得係佢
而家知埋佢個格
睇佢ig都冇叫人去ViuTv睇就知咩事

睇下對眼p得誇張到
節目效果啫 無呢啲邊有人睇 你點會開post講
係viutv節目入面同佢拍過mv個男仔都話佢之前對眼唔係咁,而當時人表示用過美容産品後敏感之後變成咁
有無中學相對比下
早排睇佢同蝦條哥拍左條約會系列嘅片
仲覺得佢好純好靚
Btw點解佢viutv個樣樣衰咁多
你唔講係佢黎我會以為係第個人黎
佢不嬲都係港女嚟
佢一定係心地好好,因為個效果先做到自己咁衰
唔係咁偉大點可以今個節目有人睇?
老得太快 唔禁老...

2-3年前真係正既

而家打哂雜
咁樣都有得節目效果
btw 節目效果者...明知會播出街都咁閪咩 醒下啦

好似之前全民造星 d評判亂評咪又係想make noise , 你估真係博俾人插咩
仲記得佢打風後講既on9野
鏡頭前都咁西,鏡頭後仲得了既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞