開股票戶口邊間好?

70 回覆
0 Like 0 Dislike
其實好多間都做緊免佣
我反而覺得收息手續費先係重點

咩係收息手續費
無知一問
其實好多間都做緊免佣
我反而覺得收息手續費先係重點

咩係收息手續費
無知一問

正確黎講係代收股息費
恆生 係咪抽好多水
自己用開黎做current

如果無錯應該係銀行中最多。
第一年玩唔識玩,頭頭尾尾手續費,無左萬幾。

手續費無萬幾
恆生 係咪抽好多水
自己用開黎做current

如果無錯應該係銀行中最多。
第一年玩唔識玩,頭頭尾尾手續費,無左萬幾。

手續費無萬幾

巴打玩好大??
想問下citi 渣打 邊間好
計哂買賣手續費 佣金存倉嗰堆 邊間著數啲
同埋用app買賣邊間好啲

而家用緊痕生
新手 匯豐點睇?
新手 匯豐點睇?

免佣得三間,一通、富途同8 Securities

一通個系統出名垃圾
富途就大陸野蝗味重
8 Securities就夾平爛賤港股美股都免佣

順帶一提,前兩間交收費都提高左無合單,各位小心!
想買藍籌長渣 想問邊間存倉最抵?

屌,正常邊撚到有存倉費架

日問夜問, 自己睇返舊post 啦

成班撚樣同d 呀伯呀婆無分別
屌,正常邊撚到有存倉費架

日問夜問, 自己睇返舊post 啦

成班撚樣同d 呀伯呀婆無分別

我個人認為如果你真係有心玩股票,最基本係識自己搵資料做功課
間間都寫明自己收費係點,咁都要問就真係

更唔好講唔追post又問
免佣得三間,一通、富途同8 Securities

一通個系統出名垃圾
富途就大陸野蝗味重
8 Securities就夾平爛賤港股美股都免佣

順帶一提,前兩間交收費都提高左無合單,各位小心!

月供係咪應該選擇一通?
依家好似搵唔到一通月供股個list,唔知選擇係咪得好少

長揸收息最抵用一通買之後提實貨(8仔平佣但提實貨收得貴),之後收息直接寄支票比你(0手續費)

如果月供就中銀啦,收息/紅股都免費
題外話. 手上如果有A銀行股票戶口買左貨
開左B銀行股票戶口.想移過去.
有無可能? 要唔要收錢. 多唔多
香港既都賣埋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞