英國總領事館再出聲明批評香港正苦on撚鳩

84 回覆
553 Like 9 Dislike
UK in Hong Kong
44 mins ·

【Message from the Consul General】
In recent days attempts have been made to draw comparisons between the decision not to give any reason for the refusal of the work visa of FT journalist, Victor Mallet, and the UK Government's decisions to refuse named individuals' entry to the UK. Such comparisons are wrong. If an individual is denied entry to the UK or a visa application is refused, the individual is notified of the reasons behind the decision so they can consider whether they have grounds for appeal.

https://www.facebook.com/UKandHongKong/posts/1980649641978454
林鄭家人拎英國護照
入境處做野唔使你教
凍結香港官員在英資產啦
up就易
人地有乜法律基礎咁做
要證明係黑錢係好難
反正已經冇報紙講,睇死淋病死都唔回應扮哂冇發生過 之後英國又吹佢唔漲
國家安全
行動啦 港共唔驚聲架
因為佢根本就只係向支那政府服務
你唔搞到佢利益係唔會show你
係好方便
但係轉個頭諗
如果一個政權咁易就用運佢呢個權力
咁同某強國有咩分別
同強烈遣責有咩分別
都係無用
分別在於國際信唔信
唔駛去到凍結資產

報復唔俾國民入境,唔俾官員及其家屬入境
協助極權反人類已經凍結得 , 洗鬼證明係黑錢
又得個講字 你注銷777一家英國護照咪當你做實事囉
ok
成日都係呢啲論調悶唔悶
你依家係反言論自由反人權喎,仲未夠咩
同埋英美用得呢啲權力國內有check and balance,支那有咩
單係制裁中共對維族人既反人類行為已經係一個極充分理由
人哋英, 美, 歐已經有晒證據證明支那遣反人權, 以政/經/金融侵略其他國家, 但總係有d講無證據
成班連登仔教英國做野
人地係有成熟體制, 唔係一句你唔LIKE 就可以拉人封艇
唔回應就再鞭
將國家大事放Facebook公布系西方潮流同專利
呢樣系block左FB既中國永遠做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞