我開咗兩個白宮聯署, 關於香港問題

673 回覆
2334 Like 105 Dislike
1. 要求白宮就每日150支那人士經單程證來港, 表達白宮對此嘅立場

https://petitions.whitehouse.gov/petition/take-strong-stance-against-one-way-permit-scheme-which-allows-chinese-prc-citizen-immigrate-hong-kong

眾所周知, 香港有大量社會問題都係源於源源不絕的新移民.
我知道美國政府無咩可能就此採取行動, 港共政府亦唔會因為美國政府任何行動而取消單程證計劃.
但係, 我希望透過白宮聯署向全球宣傳香港面臨嘅問題, 希望全球媒體可以更多報道香港問題.
亦希望可以令支那同港共政府因此蒙羞.

2. 要求美國國會制定一套獨立嘅香港移民計劃

https://petitions.whitehouse.gov/petition/us-nationality-hong-kong-selection-scheme

呢個聯署係借鑑於1990居英權計劃.
希望美國政府意識到香港有大量願意反抗支那嘅高學識高能力人才, 並願意吸納呢班人才.
以香港人嘅知識, 能力和經驗, 作為長期對抗支那嘅新血.

希望大家願意動用曬身邊所有嘅社交媒體力量, 於11月9日之前達到10萬人聯署!!!!!!
lm
趁林鄭施政報告被人圍屌之際, 求求大家每日勤力分享聯署, 將香港問題擺到去國際媒體層面
lm

係到開post屌香港政策已經受中國完全控制
一國兩制已經名存實亡

美國係移民國家, 你同佢講啲咁既野冇咩用

btw, 照簽
push
係香港上街抗議已經失去曬意義
又白宮聯署,聯你老母咩,聯過幾多次呀,有無用呀,無用丫嘛,咁仲聯乜鳩呀,見到白宮聯署就火滾,次次又一大堆正皮又無意義咁推推推,戇鳩鳩!
屌 有撚用咩
之前簽咗幾多次啦
老美一次都冇理過啦
signed
討論移民, 又要屌人係懦夫

整白宮聯署想爭取媒體注意, 又要屌無用

好似你咁日日縮係屋企飲奶打飛機就最有用最有意義啦, 屌你老尾
對美國有咩好處先
覺得第二個冇乜可能,不過都簽咗支持下
有撚閪媒體報咩,簽個名就有用呀?

重申一次:見到白宮聯署就火滾,美國有撚理過你一次呀?
26 個正評

1 SIGNED
啱啊, 等緊你高見點樣去抗爭
連登仔不嬲得啖笑
呢個post幾個人話自己簽左

點解我淨係見到一個
要email confirm埋先算sign左
唔係想潑鳩人冷水 但白宮聯署真係無鳩用 次次就一堆人簽簽簽正皮正皮推推推 以為好有希望 醒下啦!
佢有時short short地

我有時見23個,有時又係見到1個
可能過多陣個system load下會穩定d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞