「沙拿媲美阿古路?睇多7至8年先講!」

24 回覆
45 Like 0 Dislike
now.com體育】曼城大戰利物浦當前,藍月主帥哥迪奧拿被問到如何比較阿古路與穆罕默德沙拿比較時,直言後者要多維持7或8年的高入球表現,方可與阿古路相比。

「穆罕默德沙拿(Mohamed Salah)較年輕,那(去季)只是他效力過車路士後,重返英格蘭的首季,所以我們要放眼未來。」曼城領隊哥迪奧拿大戰利物浦前,雖然也對敵將沙拿予以讚美,言詞間仍帶有褒阿古路(Sergio Aguero)抑沙拿之意。

「一個球員有能力單季入50球,總是有質素,但足球說的是高低起跌。沙拿仍然是出類拔萃的球員,將來會入很多入球。」哥帥續說:「沙治奧(阿古路)射入很多入球,但仍有腳風不順的時候。」

阿古路被公認為當代英超入球機器,上周六曼城以2:0擊敗白禮頓,他攻入在曼城第148個入球,追平名宿舒利亞的紀錄,成為英超史上為單一球隊入球最多的第3位。本季,阿根廷人上陣7場英超入5球,並提供2次助攻,近況非本季7場入3球而只提供1助攻的沙拿可比。

「阿古路有多少年射入很多入球,8或9年?就沙拿而言,那是他首年,所以我們要多看7或8年。」哥帥續道。

利物浦VS曼城
Now621台07/10 23:30直播

Salah勁過阿古路?笑死人咩
今次撐哥狗
阿古獸自踢英超果日起 每季都交足貨
阿古狗拎過布斯基斯獎未?
阿古路踢過利物浦未?
阿古路有英超 利物浦無
唔洗睇
比中東佬吹出來
阿古路膊頭受過傷未?同沙拿比
沙拿 得啖笑
哥迪奧拿寸沙拿快收皮「3年後仲喺度先講」
如果唔係拉莫斯,沙拿應該入波入到停唔到
Salah = one season wonder
布斯基斯獎
我地沙拿躺著也中槍
明明咩都無講過
而家無啦啦比人評頭品足
隊波又比足總同傳媒針對
我地打得好都唔得?
今晚數鳩你567球咪撚喊呀光頭佬
仲夠膽死話同美斯比,一年都頂唔到, KANE都好過佢多多聲
膊頭無傷贏撚咗歐聯加世界盃做世一啦
最衰都係拉莫斯
keep到亞古獸季季有貨先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞