一人多個 Android Apps......推介

196 回覆
14 Like 3 Dislike
用緊四個蝗app
quick pic/快圖
ES File Manager
Airdroid
正點鬧鐘

試過用其他app代替,但真係無咁好用。。。

Airdroid - 其他巴絲話可以用join, portal 代替,返去試下

另外嗰三個有乜好提議?

頭兩個用asus file manager啦

自己都用緊Asus機
真係代替唔到快圖
最正同最好用嘅功能係
喺相簿度唔連貫咁揀咗一堆相,share去 whatsapp之後撳返回制,唔使再重新再揀過嗰堆相,因為嗰堆相依然係highlight狀態中,跟住share去line/email,好方便。

一個solid /fx explorer 可以代替哂上面三個 solid係最正
提醒同日歷 記事 用google 本身有既做到哂 又同步哂同全部野 如果想一個搞掂就用allo /google assistant 過之而無不及

solid 有無ftp功能?用開ez file manager 但越來越多野咁,thx

有Ftp,超正
Cheque-mate: 寫支票用

Poweramp Music Player: 聽歌

RealCalc Scientific Calculator: 科學計算機

SoundHound ∞ Music Search: 搵歌

Smart Tools: 量度工具

成語辭典

SD Maid - System Cleaning Tool
用緊四個蝗app
Airdroid
正點鬧鐘

Airdroid - 其他巴絲話可以用join, portal 代替,返去試下

另外嗰三個有乜好提議?

自己都用緊Asus機
真係代替唔到快圖
最正同最好用嘅功能係
喺相簿度唔連貫咁揀咗一堆相,share去 whatsapp之後撳返回制,唔使再重新再揀過嗰堆相,因為嗰堆相依然係highlight狀態中,跟住share去line/email,好方便。

一個solid /fx explorer 可以代替哂上面三個 solid係最正
提醒同日歷 記事 用google 本身有既做到哂 又同步哂同全部野 如果想一個搞掂就用allo /google assistant 過之而無不及

solid 有無ftp功能?用開ez file manager 但越來越多野咁,thx

有Ftp,超正

thx,試用先
用緊四個蝗app
Airdroid
正點鬧鐘

另外嗰三個有乜好提議?

自己都用緊Asus機
真係代替唔到快圖
最正同最好用嘅功能係

有Ftp,超正

thx,試用先

solid 真係勁正, 比錢買左好耐
可以 connect 埋去 google drive, 當然唔少得有 ftp / samba 呢D, 真係太正
Headuck

抄人D資料
zenui既計數機
可以單位轉換 貨幣轉換( 可以睇埋匯率)
多合一
zenui既計數機
多合一

這個應用程式與您所有的裝置都不兼容。
zenui既計數機
多合一

我舊機未升7.0 果陣都用到 升左要download apk
高質post
zenui既計數機
多合一

我舊機未升7.0 果陣都用到 升左要download apk

我6.0都唔得, 係咪 ASUS 機限定
zenui既計數機
多合一

我6.0都唔得, 係咪 ASUS 機限定

唔會啦 我oneplus 3 都用緊 6.0 都可以google play dl 7.0 要dl apk
唔用快圖有乜app頂到
有無相簿app 好似快圖 咁順 又有favour 相功能?
有無相簿app 好似快圖 咁順 又有favour 相功能?

之前用過leafpic幾好 不過新版有bug

巴打我想問點打段code落部機度呀啊

上xda搵 15s adb installer
之後裝完係adb file入面 shift加right click開cmd
之後adb device
有device就跟著打,無就裝driver
雖然佢係一大段command 但係應該要分兩句打
如果咁都唔識既就Google
Google都唔識就轉翻用iPhone

上xda搵 15s adb installer
之後裝完係adb file入面 shift加right click開cmd
之後adb device
有device就跟著打,無就裝driver
雖然佢係一大段command 但係應該要分兩句打
如果咁都唔識既就Google
Google左都唔識就轉翻用iPhone

Headuck

抄人D資料

who
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞