做緊海洋公園哈囉喂,有玩嘅可能都知香港人好劣質

518 回覆
5139 Like 62 Dislike
好多成年人
以我所知無
見到
我係絲 之前做遊樂設施及賓客服務
好𨶙同意
通常啲客有禮貌/有反應 我地都會有互動 有交流
大家都開心
算啦,做得鬼既,應該係今年啱啱9月請既,做個季節性演員。你in得份工都要有心理準備架啦,海狗公園向來玩既開心,做既難受。

利申海狗過來人
離一離題
試過同fd去
比d女仔叫我同我fd去最頭
跟住有隻鬼出黎嚇我地
點知成班靜晒 冇人驚
大家你眼望我眼
呢下咁撚尷尬既場面
應該點搞好
咁都可以踩到港
香港7百萬一定有唔同性格既人
有好人又有閪人 咩國家都係咁
小事一側放到最大去全香港層面
掉轉香港有時有熱心好人好事又唔見你班踩港撚開post話全香港人係咁
你想知咩
你問嘅我答到嘅都會答
講少少點做先啦
基本上每年5定6月會有個招魂大典
姐係招聘會 你可以經依到/電話預約去交文件
之後會通知你幾時面試
好似total有幾日
好 重點黎喇
面試做咩呢
年年可能有少少唔同

我個年有大約15人一齊casting
分4部分
1. 自介30秒
2. 4個人左右一齊不斷來回行10米
啲coach會比指示你 要你代入佢講嘅角色繼續行
大約做4-5個角色就完
3. 諗一句對白大聲叫出黎 用最大嘅聲
4. 天才表演30秒 (自願)

之後就無面試 因為老鬼基本上你有apply會繼續請

仲想知咩?驚太長
之前試過用手示意 撩路邊扮鬼嘅人玩 唔係用中指
佢真係認真同我跑 追咗我成個圈
如果行得慢 奇怪 應該會嚇親
但如果太慢太奇怪/企係到 個客好快會比staff跟住 然後睇佢有咩需要
因為企係到個啲客阻住後面啲人玩
你好心嘅可以補番句 嘩好得人驚 嚇到呆咗tim 咁應該會大家兩邊都好過啲
4就算啦 都係比錢入黎玩姐 又唔影響到人
係咪唔同影相個啲?
聽影相個啲staff講啲安排好閪
慢慢好奇怪咁行到一個陰森位 企定定望住下一班嚟嘅客 或者一路望住職員會出啲嘅位
我無踩香港
我亦無指全香港人
只係想講香港人都可以好劣質
絕對同意 閣下所講
香港人有熱心人 有好人 有好事
例如上車/落車人會唔該司機
雖然我無開post 但係我係知香港人係好好
開依個post都係想呻下 吹下水
如果個post阻住你/令你誤會
咁我同你道歉啦
咁尷尬最好繼續行
無諗過咁閪
試過真係俾鬼嚇親勁驚
佢彈出黎嗰下重要打中左我
之後佢勁緊張追過黎同我say sorry
但我重驚緊未平伏到
我上個禮拜都做鬼屋但其實嚟海洋公園啲香港人大多數都幾正常大陸人先不了 今日做館有個吐啖落啲動物個棲地度 即場屌鳩佢

當然香港都有閪客但冇之前返商業區啲服務業咁多
好耐以前去, 有間鬼屋唔知咩醫院定診所主題, 有個阿叔扮鬼醫生拎住針筒吉我屎忽... 追住黎吉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞