引擎燈著左

17 回覆
0 Like 0 Dislike
今日揸左成日車,岩岩泊返去個時,儀表板上面個引擎燈著左,上網睇好似可大可小,因為自己新手岩岩p牌,想問下呢個情況點做好?自己冇相熟既車房,有冇巴打知道應該點搞,或者知唔知邊到車房有電腦可以check( 彩虹新蒲崗個頭)

利申,Toyota
今日揸左成日車,岩岩泊返去個時,儀表板上面個引擎燈著左,上網睇好似可大可小,因為自己新手岩岩p牌,想問下呢個情況點做好?自己冇相熟既車房,有冇巴打知道應該點搞,或者知唔知邊到車房有電腦可以check( 彩虹新蒲崗個頭)

利申,Toyota

Toyota 邊款 又無相點幫你
Toyota picnic

半年前著過,過左幾日直頭撻唔到車。拎去check師傅話個蝴蝶掩(好似係)塞得太勁要換,最後係元朗舊車場搵到舊零件換,total整左三千幾

利伸:前2002 picnic車主,個次壞完之後就換左車
叫車房同你督電腦睇睇先
叫車房同你督電腦睇睇先

應該就唔洗錢嘅
岩岩搵左人搞,o2 sensor 壞左,幫我洗下噴下,咁就8舊
岩岩搵左人搞,o2 sensor 壞左,幫我洗下噴下,咁就8舊

8舊咪算好

8舊咪算好

拆條野出黎洗阿?
換過條先1200

8舊咪算好

N年前架picnic
又係引擎燈著左
果時唔識,照揸
之後成副偈燒左出白煙
應該係水箱漏水,成日都無晒水

你真係好撚好彩

8舊咪算好

拆條野出黎洗阿?
換過條先1200

佢都話換過條within 1000,不過冇零件係手,同埋佢話呢個對揸車冇咩大影響,除左用多d油
我都係著,但係揸一陣又熄返係咩玩法
我都係著,但係揸一陣又熄返係咩玩法

巴打我都係

8舊咪算好

拆條野出黎洗阿?
換過條先1200

佢都話換過條within 1000,不過冇零件係手,同埋佢話呢個對揸車冇咩大影響,除左用多d油

車房最興話呢條壞 上次我個fd又係話佢壞呢條 跟住黎換 點知唔熄燈 笑左好耐
只有換過條 佢冇得洗 最多噴下野係個接觸頭
著左燈會令架車部電腦畀錯order 會用多左油同唔係好去
換過條1200 連埋手工就平 未連手工就
佢搞到熄燈就算搞掂佢
叫車房同你督電腦睇睇先

應該就唔洗錢嘅

有名你叫跌錢燈,想唔駛洗錢?
跌錢燈著, $800解決到仲想點, 仲要唔洗換。

日本車著親,好多時都係OZ SENSOR要換, 十之有七八
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞