Dota2 討論區

69 回覆
6 Like 1 Dislike
不過前期對線幾勁 只要有魔1 2技殺人冇難度 之後靠裝備硬推滾雪球 我會咁玩囉
唔介意同2k組隊既歡迎add我
Dota id: 244302167

招大技CD咁長 呢種英好似不嬲都唔喺meta
而且illusion呢幾個patch都nerf緊(好似係)

CK既問題係late game farm 除非佢mid game買maelstrom(冇人會做)
佢打core咪又係同slark一樣echo sliver edge秒人
佢仲要買heart撐自己同illusion血 同stats
講真我用LUNA+SD唔好?
Illusion? 一個shiva+個aoe D分身都收皮啦
呢個patch illusion多同送錢有咩分別

利申: 9up IMBA player

我覺得主要問題係定位 冇攻速 埋身爆發唔及pa魚仔果d 打控又好似哂左 打坦又不如wk 最大用途真係推塔同埋出a杖比後期核
講真pro少少既一隊入面起碼2招aoe 有龍心之前d分身都係哂氣

所以我出裝會好後先manta,
drum, sb y&s bkb manta drum>heart
血量靠散裝bump試去

多數都會叫人揀多隻cw幫手

CK既問題係late game farm 除非佢mid game買maelstrom(冇人會做)
佢打core咪又係同slark一樣echo sliver edge秒人
Illusion? 一個shiva+個aoe D分身都收皮啦

我覺得主要問題係定位 冇攻速 埋身爆發唔及pa魚仔果d 打控又好似哂左 打坦又不如wk 最大用途真係推塔同埋出a杖比後期核
講真pro少少既一隊入面起碼2招aoe 有龍心之前d分身都係哂氣

drum, sb y&s bkb manta drum>heart
血量靠散裝bump試去

同意 我就中意出團隊裝 drum之後直接bkb 強襲 之後可能冰眼當半隻坦都未必會manta

自從riki改左技之後愛上左用佢遊走 試過0last hit 剩係靠殺人完人場
少排rank因為2千幾mmr ed 位等到天光都冇人
巴打如果唔介意可以add我既
STEAM_0:1:122151083

冇問題 返到去加你

其實改板後我都唔知有咩英改左技

只知改左個面具效果
之前未改果陣 dr 加面具好屈機

我意思之前riki招大係e家招2技果陣 不過巴打應該未開始玩

我十一月中左右先開始玩 加上岩岩玩果陣 淨係玩dr 其他英基本上冇玩過

2k應該最多人架喎
記得2.2k係median
4.2k就已經係頭10%

利申2k

巴打 有冇興趣 一齊排mmr

我今晚搵下個steam id

等你

招大技CD咁長 呢種英好似不嬲都唔喺meta
而且illusion呢幾個patch都nerf緊(好似係)

血量靠散裝bump試去

drum sny in 2k17 LUL
btw 大家點睇monkey king

Op 要再nerf下 隊友一隻團控(disruptor void tide 術士 ds) 加薄葬 堆攻裝 扔招大 滅團

Op 要再nerf下 隊友一隻團控(disruptor void tide 術士 ds) 加薄葬 堆攻裝 扔招大 滅團

識打其實好易counter,成日斬尻佢樹

高手你一場斬樹stun到佢幾多次

我一開始都係咁諗 用伐木謎團果d 後尾發現根本mk完全唔用招跳樹其他技都夠屈
MK真係唔勁 想針佢一開始trilane咪得囉
有邊隻易counter 數都數到啦
Bat BM Pudge SB Timber VS Bounty Slarder Disruptor Kunka
MK PUB多人用係snowball快姐 佢lane~mid勁係因為招被動
只要仲係5050局 MK係late game就愈黎愈無威脅

我覺得MK係Ember既前中期強化版 後期Ember無論係生存同機動性都好好多 況且而家多左人用CW Clock Uber呢D肉英 一個blademail比你echo打兩下囉
MK真係唔勁 想針佢一開始trilane咪得囉
有邊隻易counter 數都數到啦
Bat BM Pudge SB Timber VS Bounty Slarder Disruptor Kunka
MK PUB多人用係snowball快姐 佢lane~mid勁係因為招被動
只要仲係5050局 MK係late game就愈黎愈無威脅

我覺得MK係Ember既前中期強化版 後期Ember無論係生存同機動性都好好多 況且而家多左人用CW Clock Uber呢D肉英 一個blademail比你echo打兩下囉

咁又岩 始終mk都係一隻物理近戰同埋偏向輸出 可以counter既方法不外乎果d 我意思只不過係佢配岩隊友好op姐 講真比人tri lane有幾多隻英頂到
咁又岩 始終mk都係一隻物理近戰同埋偏向輸出 可以counter既方法不外乎果d 我意思只不過係佢配岩隊友好op姐 講真比人tri lane有幾多隻英頂到

岩啊 MK係lane隊友唔洗硬控求其幫對面減個速已經殺到
trilane 呢個patch 我覺得都有唔少頂到啊 睇下necro勝率

trilane 呢個patch 我覺得都有唔少頂到啊 睇下necro勝率

視乎點比人tri la 如果唔係衝塔技能既tri 我覺得最穩陣都係ds bb bat

視乎點比人tri la 如果唔係衝塔技能既tri 我覺得最穩陣都係ds bb bat

作為TEE EYE WINNER fans 我一定要加埋Lone Druid落去 LUL

作為TEE EYE WINNER fans 我一定要加埋Lone Druid落去 LUL

作為2k 恕我冇加到
今晚有冇人有性趣開團玩下normal
肥西BB 留名
Facebook Page : Dota2 HK

我都想多d香港人玩
youtube好少片, 未玩過moba真係唔知點學起
上場我warlock單中對sniper, 開頭我farm得好過佢
後期對面隻pudge四圍拉人, 我成日畀佢拉中死
畀隊友話我送頭
上場我warlock單中對sniper, 開頭我farm得好過佢
畀隊友話我送頭

打電腦應該打hard定unfair
畀隊友話我送頭

唔好打電腦, 直接打人, 輸咪輸, 新account level唔會排勁人
你最緊要大概有個譜知自己做緊咩先, 然後學下唔同英有咩技

其他野再慢慢學, 睇下隊友/對手點出裝
畀隊友話我送頭

唔好打電腦, 直接打人, 輸咪輸, 新account level唔會排勁人
你最緊要大概有個譜知自己做緊咩先, 然後學下唔同英有咩技

其他野再慢慢學, 睇下隊友/對手點出裝

咁我睇熟啲常用裝先
見人地warlock巨人爆發唔使本咁
btw嗰隻io好得意 , 係咪好難玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞