恒生app係咪on9?

193 回覆
205 Like 3 Dislike
恆生太多野都on9
好似而家大部分銀行用CHATS係ebanking轉帳都免費
只要有個實體/流動保安編號器就可以做到交易 隨時set到限額
但呢間on9 佢幫你預設set晒限額做零,咁都唔緊要
最大問題係就算你有保安編碼器都都唔可以好似其他行咁隨時改返限額,一定要落分行先可以改到
而家嘅狀況係個app如果update完login唔到就係咁先,一係打電話去搞可能會幫你搞到,一係del app再裝,但係個流動保安編碼hold住咗,之後都要打電話去reset,之後搞埋個網上轉帳限額reset埋,最後去埋分行搵黑絲CS拎form填form搞返掂
s9+出嗰陣等咗3個月
Ios 表示冇事
笑而不語
重有樣野,佢個app要gen code就要打password. 但其實你打錯password佢一樣會有個code比你,只不過個code係唔work嘅。上次我就用咗個唔work嘅code試咗幾次,跟住就lock account
笑咗,好明顯係陰你,但係你打錯咗password佢有冇提你打錯咗先?
而家有個乜野語音紋認證, 登記完就可以用果個認證黎改限額
我早幾日先改完
就係冇先白痴囉,真係擺明陰你

記住睇清楚
當時s9+未有指紋,而家note9都未有
好過直接落分行排隊
晒氣,又係要輸入電話理財密碼
如果用戶個陣無申請過
咁個密碼可以點申請呢?
答案係都係要落分行
恆生太多野都on9
好似而家大部分銀行用CHATS係ebanking轉帳都免費
只要有個實體/流動保安編號器就可以做到交易 隨時set到限額
但呢間on9 佢幫你預設set晒限額做零,咁都唔緊要
最大問題係就算你有保安編碼器都都唔可以好似其他行咁隨時改返限額,一定要落分行先可以改到
而家有個乜野語音紋認證, 登記完就可以用果個認證黎改限額
我早幾日先改完
https://bank.hangseng.com/1/2/chi/personal/banking-services/phone-banking/voice-id-enrollment

好似都幾麻煩
晒氣,又係要輸入電話理財密碼
如果開戶個陣無申請過
咁個密碼可以點申請呢?
答案係都係要落分行
我好似記得係有個咁嘅密碼,但唔記得咗定唔知嗰時有冇申請過,因為都唔係常用
如果係綜合戶口開戶個陣好似會自動幫你申請埋
但早期唔係綜合戶口/ATM戶口個d就一定無
恆生好撚麻煩
十年都唔用一次
真係唔記得
同你一模一樣
已經唔想用app版
係得恆生咁戇鳩
之前iphone restore完匯豐同中銀轉指紋認證都無咁撚麻煩
噉如果唔記得咗噉點? 又要打電話去問定落分行填form搞再申請過等佢寄信嚟? 成件事好似回歸到十幾廿年前噉咁落後
唔記得要點搞就真係唔知啦
因為我係早期d戶口要申請就一定要落分行
不過你可以試下打左問下點先既
唔得咪落分行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞