有冇人鍾意Retro fashion?

43 回覆
13 Like 15 Dislike
第2張條牛既cutting 係邊到買
成日想搵 但又唔係幾搵到
keyword 錐形/直腳牛仔褲
我見到上季GU有 不過近排好似唔見
另外Zara官網我都見有 不過門市就搵唔到
第二張個款其實都幾普通 我諗普通Levis都有
如果真想搵8090s高腰嗰啲建議可以係美芝或者廟街地舖搵 我自己嗰條都係淘寶
Lm
pish
第一第三款都幾好睇

呢啲款應該點搵
恤衫老實講其實係有啲近韓style, 韓款佢地啲cutting都ok, oversize咁,可以自己睇花紋買
如果真係想搵啲舊嘅恤衫都係建議美之,佢地啲衫全部都有返咁耐歷史同埋啲款真係多,唔會同人撞款
牛仔褲上面就講左,圖入面嗰種高腰堅難搵,普通淺色牛都ok
冷衫就唔清楚,我諗都係oversize, 可以試下買大一兩個size
想講下如果你瘦底想買啲oversize衫千祈千祈唔好揀普通cutting嘅衫然後買大碼,如果唔係個領會好闊好dum,着出嚟就好似衣架掛住件衫咁,唔好睇
建議都係買番啲亞洲人oversize款嘅衫,個領會正常好睇好多,唔使驚件衫太長因為可以攝 (個人認為Tee可以試下揀返歐洲size嘅自己碼,佢地啲衫啲cutting都偏大,最緊要試下)
最重要皮帶乜都攝衫就ok 恤衫T恤乜都攝就似
巴打你好好心機覆
小弟矮撚 攝衫應該攝唔到個種味道
推推先
幾鍾意呢種style,但係覺得自己應該carry唔到
同d偽文青有咩分別
男裝retro都係得LVC可以一戰
以前人人都係咁着啦 實有一款襯法啱你嘅
但要抵受住出街奇異既目光
有時就咁著條西褲出街都望,已經好普通

我都好喜歡retro
https://instagram.com/p/BfPpS-bl2Sj/

小弟有講下retro 既野,分享比大家可以睇下
都唔少人咁著喎
亞洲黎講 韓國最多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞