有冇人鍾意Retro fashion?

43 回覆
13 Like 15 Dislike
即係未到vintage, 約八九十年代
可能城仔頭,皮帶攝下衫咁
個人覺得幾型 見到外國都有呢啲trends 反觀香港就無乜
示意圖:
pish
鍾意90s/70s
點解偏偏鍾意70s? 因為喇叭褲?
70s我覺得都型但係而家着返就未必型,太難carry
90s嗰啲直腳褲 攝下衫都見有人做下 但70s真係唔多 冇咁滯
自問真係唔識欣賞
覺得依家個trend玩到 “on9當有趣”
我覺得古老當時興姐 而且當年都真係hit過 潮流係loop黎loop去 好似牛仔褸西裝咁今日都仲有人着
加上可能自己好鍾意菲林黑膠Cassette嗰種vibes 就想從衣著代入嗰個年代
我覺得好過而家某嗰style囉 而且韓風有啲都係借鑒以前潮流
自問真係唔識欣賞
覺得依家個trend玩到 “on9當有趣”
我覺得古老當時興姐 而且當年都真係hit過 潮流係loop黎loop去 好似牛仔褸西裝咁今日都仲有人着
加上可能自己好鍾意菲林黑膠Cassette嗰種vibes 就想從衣著代入嗰個年代
我覺得好過而家某style囉 而且韓風有啲都係借鑒以前潮流
事實就係韓風現代化咗80/90年代fashion 但係啲人反韓反到上晒腦
講緊vêtements /balenciaga果堆
推推先

我都覺得呢啲真係幾型 不過就只限鬼佬鬼妹
順便推薦一個外國Retro fashion攝影師
我覺得某部份啲嗰款啦,個人感覺Gucci太離地
pish
鬼佬先carry 到
有著開,卡其色,白色個D復古D既色
但有時會畀人當韓風...,但個人樣本身唔白又唔小白臉FEEL
呢樣真 啲人成日都問我係咪鍾意聽kpop 都唔知點答
your face
巴打識貨
利申:絲
睇樣
其實90s除左fashion之外有好多野都好正
想知道絲打retro會點襯呢?
順手分享下啲無樣中性retro襯搭

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞