火鳳燎原集中討論區(3)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
屌你畫到咁撚清楚都仲要問
唔使你搵返舊睇
細心睇下今集啦on9仔
下集標題係不能宣的屈辱

似係捉到孫權
究竟有冇睇
幾時三父子開無雙
黃蓋可能提早退場
夷陵
三父子斷後擋大魏吳王追兵
漢中三父子救黃忠

十話前開始重睇啦
sor 小弟7左隔得太長時間,依家重睇
火哥打得最辛苦應該係同典韋打
魏國最強刺客 俾人腰斬

晉國最強刺客 跌灑啲腸出黎

火鳯入面典韋同呂布、關羽、張飛 同級數

係曹操累死典韋
唔夠喉
套野都未完
最新係講完四郡

故事由圍攻董卓開始
主角之一就係司馬懿
濮陽一役,6揪1都打唔贏呂布,典韋點算同級?
火哥早期同典韋同級,成熟後先去到呂、關、張嘅水平。
有人計過平均現實世界一年等於火鳳入面一年
火鳳入面講戰鬥力呂布(不分心)一定係最強
唔會有人同佢同級
向徐州連關羽都差d收皮
佢打完張飛先打關羽
呂布話自己放水
陳某筆下寫到一個封神一個成聖其實一定係同級
二爺優勢係始終仲未出過全力 上限成謎 段估應該係魏吳全明星隊 而到依家除左埋爺爺身個次算認真吓之外 其他戰鬥比人感覺似仲係游刃有餘
所以戰神武聖一定係同級 只不過係出現成名先後問題

而且呂布最後下邳對二爺似係絕望咗 但之後對三爺仍然可以好囂張去叫手下敗將
三爺雖然破騎術 但只限破 論騎術仍然下於呂關(雖然撚魏延個次可能過咗)而實力我認為可能仲差半個馬鼻 始終最後高順插手冇分勝負+呂布冇力

所以三爺比呂關輸半個馬鼻左右 而且三爺賣點能力值唔係純武力 而係全能型 因此陳某唔會完全只着墨佢武力成長

但呂關張絕對係同級頂級 可以輕鬆撚鳩火鳳九成武將
.
.
.

而火哥遼仔係潛力最高 可以比人一個有成長嘅感覺 火哥無痛鎖血 遼仔戰神武聖裝備

如果全力爆發應該可以上頂級 但維持幾耐係一個問題 算無限接近頂級 算1~1.5
.
.
.
而典韋其實比較特殊 佢實力絕對冇可能贏呂布 你睇濮陽呂布前期點撚就知 但呂布大意+典韋唔怕死痛鎖血 先可以攬炒心態去搏和 所以一對正面同樣鎖血嘅火哥就冇著數

而徐州佢都係避三爺鋒芒 亦唔等於贏到三爺

所以典韋頂盡1.5

而同典韋同級我暫時覺得有馬超爺爺孫策 而裸衣許褚有機會去到
最慘係東吳最top既甘寧周泰
表現都係得2或更低
呂布對關羽絕望唔係因為唔夠打,而係價值觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞