Dell XPS 15(9570) 點睇?

27 回覆
0 Like 2 Dislike
見依部野大學notebook ownership賣12k 三年保 好似幾抵屌 但上網睇review又話有好多問題 例如散熱 wifi 降頻等
我主要用黎文書 上網 睇片 間中剪下片 執下相 輕度打機
想問下依個價位買依部係咪好選擇? 巴打們又有無其他推介? 唔該晒
9570我唔太清楚
但係用緊9550差唔多2年都仲係無病無痛除左係換左一次電
至於散熱的確一開頭係有啲熱但係我自己換左thermal paste 同undervolt之後就好好多 9570應該差唔多
wifi就唔知 不過如果用killer嘅話就算9數
自己買張intel嘅好過
thanks 巴打
粒電係用到殘左 好快無電?
個保養係咪唔包電架?
wifi好似係killer 應該要自己換
粒電發漲
屌佢老母有日用用下個trackpad怪怪地上網查原來好多9550都有呢個問題
過左保但免費換都好啲
本身舊電其實冇乜老化 講緊個陣時都用左年幾 不過如果係4K mon就預得4到5個鐘用
wifi我印象唔難換
上網都睇過有人話用用下電發脹 頂起trackpad
過左保都免費換咁好?
係咪上門收機再拎去整? dell維修保養香港黎講算唔算好?
係 好撚on9 9570應該冇呢個問題
CS算好好 我send email去都有即日覆 佢叫我影張相比佢睇下之後就可以安排上門
我記得好似隔日定一兩日之後就有師傅上門直接係屋企搞 我連咩門市都冇去過 Dell嘅保養我只係用過呢一次 但係我覺得幾好 可能用多幾次就唔覺
咁個cs都算係咁
好似都屌得過
唔該晒巴打
Razer
兩舊屎vs兩舊隔咗夜嘅屎
dell垃圾唔好買
幾個fd買xps都過保即壞
屌我個陣時倒水電 去到30%自己熄機 打去問佢叫我買舊新既 仲話電得一年保要比錢 另外無門市要師傅上門整 然後呢樣又再計錢 屌佢老味on99 早知就谷多一排等佢發漲先整

然後cs又係好參差 第一次打去係個女仔幾好服務叫我試曬啲野先然後用多日都唔得就打返去買電
然後第二日打去係個男仔聽 我問佢之前打過黎 想買新電點買 佢竟然直接叫我自己出去買 然後趕住cut線咁 態度差到仆街 痴撚線on99
另外我所有既dell既產品都用過佢既保養服務 包括desktop mon laptop
不過啲產品係幾靚既
巴打有無咩機推介?
咁19 壞咩多呀?
老母板
同前面巴打講既差咩遠既
巴打用過咁多機 覺得咩牌子最好?
另外佢上門整唔係好過去門市咩?
9570冇得換wireless card 焊死左
咁易壞
咁最後換機定比錢整呀?
換機
佢換老母版即係要一次過換晒cpu同display card
9570 design跟9560,應該冇焊死?
焗人用佢張killer?
但上網睇又有片教人點換既
記錯 9370先冇左
換左邊款 有無推介?
一個轉mbp
一個用msi
因為我舊電過左保養 上門整除左收舊電錢仲要收師傅錢所以先問佢有無門市

雖然瘋狂屌售後唔想再用佢 但係我對其他牌子都無咩好感 所以最後都係含淚買dell 唯有求神拜佛唔好有用到售後一刻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞