有冇人買過ikea 電視櫃同衣櫃?

63 回覆
0 Like 2 Dislike
besta 地櫃連吊櫃
單人床 好似冇咩揀 42" 好似好少 一係36" 大細 一係46 太大
櫃買紅蘋果穩陣d又唔貴
你可以fb等人free
我同fd取左好多次
大概09年定唔知10年買過ikea實木電視櫃,至少而家都未有問題
我驚唔耐用ja,如呢個價錢質地唔太差我想買現貨,起碼知成品係點
點解開財經台
1.密集纖維板比纖維板好
其實係我眼中=好啲既蔗渣板同蔗渣板

2.實木櫃都係咁話 一定唔可以放重野
因為佢個底板唔會用實木 好多時都只係比纖維板
你用手"HOW"下就明白

3.衣櫃/大儲物橫一定要貼牆放 原因同上 背板係纖維板好脆

4.睇下佢既拖軌順唔順 有啲用單軌既會勁快壞

5.唔好濕水 潮濕地方唔好買
朋友買完3年發哂霉又殘哂
廁所櫃唔建議買
廚櫃都唔太建議 除非你少煮野食

總結: 如果你住3年就會換 咁IKEA好岩你
IKEA得個樣靚 貴價既產品亦唔值個個價
識得揀既話 實惠整體好過IKEA好多
AEON有時都會有唔錯既產品
IKEA既實木都只係最CHEAP既實木
呢啲鋪買細件家具就OK既

訂造既話 搵朋友介紹傢私鋪 如果唔係好易比人呃
用夾板一定最好 唔怕潮濕 硬淨 不過就甲醛多啲
但買吸甲醛既油漆再吹翻一星期再入屋多數無咩問題
買左自己設計個D 衣櫃
有行過實惠就知,d款好少
講真個句
好難做到多款又平質素又好
多款又平 質素差 - ikea
質素好中間價 少款 - 實惠 or aeon
多款質素好 貴 - 搵人訂造
紙皮黎
呢個價錢 唔需要去ikea買啦

去得ikea買 買啲平既 預佢用得幾年貨仔
你冇要求就企開少少啦。
原來買ikea就係有要求
咪又係貪平窮撚
做過ikea?我都諗住買哂佢d配件
我諗住買自己襯櫃門組合果d衣櫃同電視櫃
我影相果d櫃唔耐耐用呀
耐唔耐用
只要你用$50
可以另佢硬,坐到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞