[畫畫JJ](6)吹水及技術交流區 大家一齊來畫下畫

990 回覆
18 Like 5 Dislike

草圖來推post

我都畫緊

巴打畫完記得UP番上來

懶得上色
好耐無畫,依度越嚟越多高手,塗鴉推post!

最近想試下電繪,請問連登大神有冇d畫板係推介適合小試牛刀,又大概幾錢,同埋邊隻程式適合開始畫呢?
塊面好圓 好q
用緊bamboo one
初學好似好多人都用sai / 免費軟件 eg medibang, firealpaca, Krita...
有錢嘅都可以喺CSP減價嗰陣買
通常4個月減價促銷1次
ipad吧,方便。
其實面同你畫嗰啲差不多圓,係口加大好多誇張下姐
我都係新學3個月 , 乜都唔識畫時買左塊wacom intuos s 700蚊左右自學試下

買藍牙版會送埋 csp 兩年,可以試下玩先 唔岩都唔肉赤

初學好多人都話用sai 因為免費又易用

不過睇好多評價都係由sai 轉csp 就番唔到轉頭 雖然我唔知個分別係乜

我仲係係度臨摹照片階段 無自創 就唔出圖了
其實sai唔係免費架
不過開心版太盛行好多人以為免費
我原本都用開心版最後都課咗當支持下
我依家就係用csp
雖然我無用過sai,但原來唔係免費架
係 所以開發者好慘
佢依家仲有keep住update sai 2 beta版多咗好多功能
俾買咗sai 1嘅人免費update上去
但係sai 2最近都好似俾人破解埋
想問下依類程式係要每個月/每年比錢定可以一炮過買?
一炮過
新玩可以用住試用先睇下啱唔啱自己用
我建議如果真係買 等clip studio特價真係抵好多
不過9月先特價完要等多幾個月
或者好似上面巴打咁講買wacom放2年csp
其實唔一定要買板嘅,瑩光筆加電話手指上色,都可以開心下,過下上色癮
都係個句 買之前三思
雖然唔係好多錢但點都好過最後浪費
我個frd之前貪得意買咗
一個星期之後就問我收唔收佢塊板
我叫佢keep住將來可能有用呢
我都係

唔係讀artschool但係一路有學畫畫
你嗰隻圓q好多
表情動作都好生動
me嗰啲真係不了
點解冇人畫食鬼公主
呢個係似q版面同正常身
表情夠生動
最近我係咁畫發情面
就黎唔識畫其他野

畫完推PO
SABER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞