做梗薩莉亞 你問我答

551 回覆
32 Like 1 Dislike

屌你老味
即係啲飲品機入面有強?

入面唔知,個嘴會有囉

真係好驚嚇
次次都飲好多杯
以後都唔會飲了

你去m記 kfc個啲機應該都有
食唔食到女?
巴打係咪做緊黃埔近poly宿舍果間 有d野想問

有一晚我去果到食
成間店d人真係好奇怪 我想落單, 咁我就搵人落單,
咁我就見個四眼妹企左係廚房前面 咁我咪係咁YAP佢過黎 話唔該想叫野食
佢個反應唔係行過黎 係好唔自然咁望兩下左右 之後先思思然行過黎

去得多都知 間間分店都會拎住部機埋黎問你食咩
跟住佢機又無 就咁一碌木行左埋黎,又無出聲又無反應

咁我就開始讀我想食乜,我一路講 佢係完全無反應咁望住我
到我講完都係唔覆單,就即刻走開左

雖然話係香港食野俾人黑面好正常, 但真係好奇怪D人

之後我就開始觀察舖頭其他員工,個個都係好似啞左咁做野
成間店D人完全係無反應 執台又無反應 一粒聲都無 到底係點工作

我唔係黃埔,不過應該答到你

我諗個四眼妹係新人,因為唔係每個樓面都有機,有啲新人無咁快學落單,淨係負責傳菜咁。

無落單機嘅佢地,自然見到有人按鐘就唔會過去,咁你叫佢過嚟,我諗佢都唔知點做 加上可能佢唔識向你表達佢唔識落單啦

有時我做廚房出去斟水都會俾客叫落單,自己又戇鳩鳩過咗去幫佢落,結果無落單機要自己死記
食唔食到女?

不過已散

屌你老味
即係啲飲品機入面有強?

入面唔知,個嘴會有囉

真係好驚嚇
次次都飲好多杯
以後都唔會飲了

你邊間咁hea
我之前做晚晚清洗到好乾淨架喎

真係好驚嚇
次次都飲好多杯
以後都唔會飲了

你邊間咁hea
我之前做晚晚清洗到好乾淨架喎

汽水機喎
你一晚忙唔忙? 辛唔辛苦
出餐出咁快d人又食得快, 跑場跑到腳斷 但人工又唔算高

之前有諗過想做
多唔多女溝?

汽水機、熱飲機,雖然熱飲機每日都清潔,打開個蓋成日都見都啲小強走嚟走去

汽水機都係,不過甜嘢好難避免

餐具同杯最好用熱水沖一沖,有啲保障

屌你老味
即係啲飲品機入面有強?

入面唔知,個嘴會有囉

有乜咁奇,同你講d即磨咖啡機仲多
因為入面暖
想知個蝦沙津係用咩蝦 幾好味但d蝦太淋
想知洋蔥蒜蓉焗雞 鋪面果D洋蔥蒜蓉點整
好咸但又好好味

如果而家仲喺我做緊嗰陣用嘅蝦咁
應該係一pack入面咁幾十隻蝦嗰啲

因為係預先拎出黎解凍 所以先比較淋掛

如果而家仲喺我做緊嗰陣用嘅蝦嘅話
應該係一pack入面咁幾十隻蝦嗰啲

因為係預先拎出黎解凍 所以先比較淋掛

之前有諗過想做

日日都有炒場時間 最忙最辛苦我覺得係夜晚炒場嗰陣 冇停過手
有次pack緊意粉嗰陣pack唔夠一陣就出左去幫手傳菜

做唔做薩莉亞其實真係好睇你挨唔挨到辛苦
好多人試過做唔夠幾日就話唔做 話辛苦

利申:不是樓豬
一直想問你地唔會做到死?尤其洗碗果個
一張木台叫十幾廿樣野

之前有諗過想做

咩區
一直想問你地唔會做到死?尤其洗碗果個
一張木台叫十幾廿樣野

日日都係咁㗎啦
點解啲雞翼越整越細隻
好咸但又好好味

前面有答,都係來貨嘢嚟
不過真係幾香 係多油
點解啲雞翼越整越細隻

唔關事,一直用CP雞翼 錯覺啫
好咸但又好好味

前面有答,都係來貨嘢嚟
不過真係幾香 係多油

真係好好味
我會為左食D蒜而叫呢個餐食
係咪行路一定要跣住行
屌你老母好撚柒煩
同埋硬係有一兩個臭西,真係個人發出離既臭味

之前有諗過想做

咩區

勿相認
好咸但又好好味

前面有答,都係來貨嘢嚟
不過真係幾香 係多油

真係好好味
我會為左食D蒜而叫呢個餐食

我見過沙律位嘅姐姐整蒜
整嗰陣落超多油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞