6年暗戀,頂不住表白失敗

41 回覆
11 Like 2 Dislike
寧願唔會再見到都唔做朋友 貪乜?守護天使咩屌你老母
曾經同你一樣 中一開始暗戀
初時對佢無感覺 佢亦唔係靚女
只係種氣質好特別 就好似好多人覺得黃心穎靚咁
初初留意到佢注意我 但我又唔知點
到發覺自己鍾意佢 佢已經同左其他人一齊
除左中一同班有傾msn交流下 之後都無傾計
之後時不時都跟蹤佢 送佢返去 但無膽表白
﹙望了你很久 但我從未開口 路上讓我在你七呎以外陪你走
呢首歌個時成日聽 好懷念
雖然我無樓主咁痴情 中間都有拍過拖
但我無時無刻都有諗起佢 甚至發白日夢個女主角都係佢
如今十年都黎緊頭 雖然好想搵佢 好想企係佢面前大聲講我好愛你 可惜 佢可能已經唔記得我
我呢幾年 晚晚都好後悔 點解當初唔好好把握
﹙如想見 卻不可以再遇
分開不等於思念中斷
時光會往返嗎
跟他相識的一剎再逆轉
重新再開始 學習珍惜掌心裡那份暖

結局前再努力來遇見﹚
我相信 呢個亦係我一生中 不可抹去既遺憾
死而無憾了

早決勝負米比利西樣搞咁耐
I know that feel bro
仲要係除夕衰咗,話一路只係當我朋友
I know that feel bro
仲要係除夕衰咗,話一路只係當我朋友

不過唔講可能會後悔一世
如今十年都黎緊頭 雖然好想搵佢 好想企係佢面前大聲講我好愛你 可惜 佢可能已經唔記得我
﹙如想見 卻不可以再遇
分開不等於思念中斷
時光會往返嗎
跟他相識的一剎再逆轉

結局前再努力來遇見﹚

我今生都無可能忘到
小一已經同班到中7
搵另一個已經不是從小一起生活一起睇住大家長大個種感覺
我已經無咩可能鍾意另一個
除非同佢好似
騎牛搵馬 時間會沖淡一切 信我

做不到隨便同別人一起

我仲未初戀

我估要多5年

我估要多5年

好多野都係由零開始 唔好急 順其自然
﹙如想見 卻不可以再遇
分開不等於思念中斷
時光會往返嗎
跟他相識的一剎再逆轉

結局前再努力來遇見﹚

我今生都無可能忘到
小一已經同班到中7
搵另一個已經不是從小一起生活一起睇住大家長大個種感覺
我已經無咩可能鍾意另一個
除非同佢好似

原來沒有,從來都沒有
其實有時候人係會墜入自己編導既好戲,所以要學懂抽離
雖然我欣賞你既勇氣,但(愛情)唔係單靠勇氣就成事
冇暗戀對象既人會點
有得暗戀已經好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞