THE IDOLM@STER綜合討論區[216] 大丈夫、貴方が育てたサイフだよ

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
大西巴love love...
prpr
帶點憂鬱正
放心
係講緊另一單
落E-break!!!!
想當年我未接觸CG呢套動畫之前,仲係一個大好既青年
放棄mode 睇上次tb前十要250萬
青?
睇松井唱哈姆太郎就會開心返
CG出果時,我個毒撚fd日日都話好睇好睇,好萌好萌,睇到中哂毒,上哂癮咁,
同我講親野都同CG有關。
日日係咁煩我話叫我快D追,話真係好好睇,睇左一定戒唔甩。
我緊係叫佢咪咁毒啦,仲罵佢冇得救,終日沉迷係虛假既二次元世界
就係失業果一排,日日係屋企無無聊聊
突然諗起呢個毒撚FD 成日叫我睇既CG
我心諗係咪真係咁勁呀,睇到我個FD變成毒撚,搞到我有D好奇
只有意志力唔堅定既人先會比呢D野迷惑住
就算真係咁好睇,睇到我上癮,中毒都好,以我既意志力,一定戒得甩。
どうぞどうぞ
於是,我就係disuki開左idolmaster cinderella girl呢套動畫黎睇。
同時,我開始踏上左一條不歸路..........

睇左第一集之後,我心諗:做乜鳩???
我即刻開MSN串鳩個毒撚FD講反話,話好撚萌啊
但個毒撚FD只係回左個冷笑既ICON比我
呢個係舊時廣東人o既傳統
以前d面店講o既係「一乾三濕」
即係麵、湯、茶、汁 四樣
無論你食雲吞麵 雲吞撈麵 都一定要上齊呢四樣
如果你食撈麵 最正宗最傳統o既食法應該係先飲茶漱口
之後加醬油落兜湯度 食幾啖麵 含一啖湯
一野噴落個小二身上
「hi! 咁難食點食呀! 」
咁個店家就知你係行家 會打番個7折比你
向日葵有劇場睇了
但因為無聊到極既關係,一集一集咁睇落去
終於睇完第一季,果刻我呆左,
心諗:「這就是青春嗎?」
我開始有D明白個毒撚FD 既心境了

於是,我開始睇埋第二季,一路睇呀睇,追呀追,
睇完一又一集,冇想停既意欲。
我知我已經開始上癮了...........
每睇完一集,我個內心又動搖左D。
到後期聽埋首「M@GIC☆」,
我崩潰了
果種無瑕,真擎既感情..............
「青春啊.........!!!」
我心諗我學生時期究竟係度做過D乜黎!!!!????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞