[英澳留學jj請入]收到Lancaster嘅offer

48 回覆
1 Like 8 Dislike
話說最近收到Lancaster嘅offer 上網睇就好壞參半
一時話係英國幾出名 但一時又話無咩人識 排名低
同埋佢地方都幾偏
原本淨係收到澳洲Monash嘅offer 所以疊埋心水諗住過去 但好似好多大陸人 同埋學費都貴 想知會唔會伏
依家有得揀所以想上黎問下意見 睇下讀邊間會好啲 我揀咗Marketing
lancaster都多大陸人
去邊都多大陸人
原來
但佢地理位置真係好偏僻
Lancaster真心正 每個college都有 酒吧. Lancaster個市鎮又多club. 有無好野食就見人見智喇

比我再簡都會去番Lancaster
姐係你之前都讀Lancaster?
有無其他offer選擇先?
Lancaster係英國出名
香港唔知點解無乜人識
睇漏左
俾我會去Monash
有兩個同學朋友分別喺Lancaster 同 Monash畢業,講真畢業出黎之後都係搵差唔多咁上下嘅lvl工,Lan就Business, Monash就Account. 不過講生活就睇你邊個Monash campus, 佢有好多個,衰到好似Lan咁偏僻嘅又有,但係Claufield同唔知Clayton就好近Melbourne, 絕對好過Manchester city
唔關事
Manchester排名仲低
但係Hk人個個都識咁滯
唔關大學事
香港人除左牛劍lse ucl 之外仲識咩英國學校
呢個應該關獌同鏝事
仲有liverpool
Monash有D course係冇中國人,排名好過Lancaster,Melbourne放假去周圍行下都好舒服.
利申:讀緊Monash
Exeter, Leeds, Reading, Swansea
以前中學同學去曬呢四間
我就去左Monash
上面4間都麻麻地
我知
佢哋讀書冇咁勤力
我就比屋企人谷左上Monash
原本可以揀university of Melbourne
樓主睇埋future pathway先
Master or join the workforce
Monash有啲咩比較吸引 問學校呀sir淨係識叫我唔好去澳洲
Monash嘅話我係clayton校區
考試好似好難pass
澳洲前境好過英國好多喎,英國黎緊仲有個脫歐,脫左之後仆街成點都仲未知,不過如果你係諗住返黎香港發展嘅話咁又唔影響到你嘅。澳洲Melbourne 7年第一宜居城市呀嘛,Monash就無Melbourne U咁出名架啦但係都唔錯學校黎,同Lancaster不相伯仲我個人意見就。我原本都有Monash offer不過最後有offer去左UNSW
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞