Virtual Youtuber討論區(4)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
BGM太大聲
鼓膜爆破
又要換耳膜
難得唱full Moon BGM太大聲聽唔清楚
kemt てぇてぇ...
尊死
アマリリス組有4個活動中止 個營運真係完全唔知做乜
https://project-amaryllis.com/notice/1/
我覺得似係營運本身有問題,由一開始就已經係成員自己照顧自己,營運好似冇支援過佢地咁
今次引退甚至連角色設計既人事前完全唔知道有件咁既事
除咗サキ 15k followers 個個Twitter follower都唔過1萬
個營運一開始就玩放生
都唔明做咩鳩 嘔vtuber出嚟就support佢哋啦 曬鳩哂班vtuber嘅心血
vtuber業界都開始有ブラック企業
應該越黎越多vtuber失蹤/唔撈
最弊仲係有好多人都想join呢個vtuber大熱潮 攞機會大展身手
呢啲on9營運一日仲響度 呢啲情況就會keep住發生
冇話sup唔support既...
本來youtube爬呢一行就係自己做自己野高自由度
紅得起就得一兩個
紅唔起就收皮繼續做畜社
正常生態
nijisanji呢d係奇蹟黎
都啱
但係咁嘅話點解唔多啲好似ケリン咁 一手包辦呢
唔洗合約又剩 好似BANs咁
咁又唔係wo,企業勢既連少少support都冇咁就真係唔得
連support都冇咁不過做個人勢
個人勢個班都好難撈
ケン幾個youtube channel已經連續俾人ban咗
今日ポン子把聲好重經理人feel
裕子姐唔撈
以後冇得再睇佢同海夜叉神的白痴夫婦喧嘩
ケン真係唔知點解會比人ban
好難自己一個搞掂所有野,例如有人畫畫唔掂所以個立繪係另外請人畫都
重算樣樣都搞得掂,都唔一定有人氣,ケリン都有講過係模仿緊以前nico片既節奏黎整
我覺得有d悶。Inside唔係好識做mc, 唔識展開話題,d話題都係一句起兩句止,有時仲要ポン子問返佢轉頭。蟹派嗰度有d尷尬,ポン子都話左係貓派,inside死都話係蟹派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞