其實多啦A夢嘅出現係咪累咗大雄個仔?

45 回覆
207 Like 5 Dislike

本來大雄個仔唔係同胖妹個女結婚,但多啦A夢出現咗之後,大雄變咗可以同靜香結婚,自己就享受晒啲好嘢,搞到自己個仔要哽咗胖妹個女
修正後個孫都係逃離唔到catgirl嘅魔爪
有女神屌呀,連個仔都可以唔要啦!
佢屌唔到女神只可以怪佢廢
續集畫佢個仔
但係大雄個孫唔似胖妹嗰邊

可能跟本一開始就係世修攞胖妹嚟嚇下大雄
世修個老豆胖虎樣
係,如果大雄真係同剛田武個妹結婚,曾孫派藍色狸貓去改歷史,曾孫就會唔存在
大雄個孫已經有bug(世修阿爺)

原本歷史 大雄同肥妹個仔 同其他人結婚先出到世修阿爺

改寫歷史,點都無可能出現同一個樣既人
咁大雄同邊個結婚對世修完全冇影響
咁世修叫叮噹黎幫大雄係做乜春
第1卷小雄已經解釋咗畀大雄知
小雄叫叮噹嚟幫大雄手係因為當年家道中落,小雄新年得1蚊利是錢,大雄知道之後絕望到想了結自己生命,小雄就叫叮噹出嚟幫大雄手
第1卷入面大雄都有過相同疑問,大雄都問過改變咗歷史,咁小雄就唔會出現?
小雄用搭車去東京(定京都)作為解釋,佢話目的地不變,變嘅只係交通工具唔同咗,搭巴士定火車,最終目的地都係一樣

不過諗返起依個logic有啲bug,喺鐵人兵團入面莉露露就係因為改變咗歷史而消失
幫大雄脫離屌catgirl 既命運
其實個作者仲有套漫畫叫時光巡邏隊,入面有講有啲人嘅存在唔會對未來有咩影響,所以改變佢命運都冇問題
胖妹下一代全部都咁多兄弟姐妹
真係每日同胖妹生活點過
可能原本個老婆仲衰呢
好似話係因為大雄本來同胖妹結婚,但之後大雄個仔同胖妹個女結婚,之後個孫都有晒大雄同胖妹兩邊嘅基因
可能只係因為佢自己有胖妹基因,所以生出嚟個仔似胖虎啫,但無畫到佢老婆出嚟
連登仔
咁胖妹丈夫係出木杉
原本 胖妹大雄 出木杉靜香
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞