八達通我係度再三屌你老母

984 回覆
661 Like 25 Dislike
想八達通收皮
唔好再係度獻世
黎到香港 最重要都係轉乘優惠
香港本身無行cap

係香港用信用卡搭地鐵
做唔到2蚊機 轉小巴 轉巴士 月票等等
其實都係貴左

所以都係要八達通入Apple pay
係呀
所以先屌咗咁耐
係,明明八達通入apple就係硬件上ready,一個動作可以完美輕鬆過渡,但班高層死都唔放手

而家其他方案係唔完美,但用黎側面出擊搶八仔市佔黎迫廢老八達通就範,係冇辦法中嘅辦法
但之前有巴打話咩係cloud果度有問題?
之前有人發夢好似係八仔太落後,apple要佢update完先肯同佢玩。
結果八仔現在好落力咁趕緊進度
全力支持呢個post變mobile payment討論交流區
依家個個都係電話喺手,銀包喺袋,mobile. payment 真喺快好多
讚成
其實而家多左咁多product,應該開新post介紹下唔同既mobile payment/e payment各自優缺點

仲有FAQ解釋好似smartoctopus, FPS 呢d係乜東西
FAQ 真係好重要 好多人仲係唔知發生咩事
mobile payment post 有好多
不過好快就會變咗9up罵戰
係呢個post 比較正常
聽聞八達通同csl又出翻八達通sim

救命
唔該巴打
又出?
我發夢同1010 corp sale簽新約佢話有,星期三連機一齊寄比我
用csl
之前喺8仔app 到㩒㩒下就唔覺意啟動咗8仔sim
不過用開實體嗰張無理佢
如果有得直接過渡月票同自動增值就好
八仔sim上年開始無出,我有張陳年1010仲用緊都有八仔sim功能但用緊iphone
Only android ?
Iphone 都無完全開放nfc
其實如果唔係apple 唔開放
8仔sim已經一早做到8仔全面虛擬化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞