G.E.M. 專 訪:最 憎 個 漿 字,祝 福 林 宥 嘉 結 婚!

96 回覆
5 Like 156 Dislike

G.E.M.(鄧紫棋) 接受蘋果獨家專訪。對「宇宙巨漿」、「時裝災難」呢啲花名有乜睇法?佢話:「心情好嘅時候一齊笑,嗰排比較忙或攰會覺得好煩。」最唔鍾意邊個花名?佢坦言:「最唔鍾意個漿字,因為漿同G.E.M.讀音都唔同。」

鍾唔鍾意返香港?呢兩年網友咁多批評有乜感受?G.E.M.坦言:「其實我成日都返香港,聽到呢啲聲音都唔開心,原因唔係啲人成日話你唔好返嚟香港,唔開心係我好重視我喺呢度歌迷,我好重視香港呢個地方。」

多年嚟喺內地發展,問到佢點睇藝人被批評為賺人仔跪低,喺內地節目飲尿?G.E.M.愕然:「有啲咁嘅事?點解嘅,咁勁,咁我又唔得喎!乜嘢節目呀?咁搞笑,你又唔可以斬釘截鐵地因為佢做呢樣嘢係為錢,之前都有節目要我跳笨豬跳,我係畏高嘅,但我都有跳咗,唔係因為節目畀幾多酬勞 ,我要挑戰嘅只係我嘅恐懼。

專訪中講到紀錄片內重提前度林宥嘉,怕唔怕畀人話消費舊情?G.E.M.坦言:「其實都唔會驚別人點講,因為呢部紀錄片一年前半拍完,只要你知道唔係,唔需特別證明畀人睇,呢套電影記載生命裏面影響我幾深嘅經歷,所以冇刻意避開邊一個部份。我冇好多段感情,一隻手都數得晒,五次之內。

林宥嘉同丁文琪結咗婚,會唔會祝福佢?G.E.M.笑住話:「會祝福佢,祝福佢哋生活愉快。」唔再恨佢?佢表示:「時間會令你慢慢消化一啲嘢,當你再回望,覺得人與人之間關係有開心同唔開心時候,呢一刻問我就已經冇嘢嘞,好健康快樂。」

分手後有冇再拍拖?佢拒答:「呢個就係我呢段關係學到嘅嘢,以後都唔講有冇拍拖,直到我結婚,因為喺一段關係入面,如果要承受外界壓力,本身你可以自由自在經營一段關係,突然之間變咗兩個一齊抵抗環境畀你嘅壓力,其實會嘥咗好多精力,我學到就係有咁低調得咁低調。」問到擇偶條件有冇變?佢話:「其實我冇擇偶條件,佢嘅價值觀要同我近,我嘅價值觀絕大部份建立喺我嘅信仰上面,簡單啲講,如果我嘅另一半同我係同一信仰,咁件事簡單好多。」

AppleDaily Link:
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20170111/56156038
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20170111/56156532

漿
漿
漿
漿
漿
漿
漿係咪高登仔改
漿
一切都是神的安排
瘋蝗漿
支那漿
漿
點解死返落黎
屌到起漿
屌完林宥嘉唔公開戀情
而家就話明星身份公開戀情壓力大
死臭漿
林宥嘉人生污點係咪同過佢一齊
點解死返落黎

人仔跌左
臭漿
漿、漿、漿~
屌完林宥嘉唔公開戀情
而家就話明星身份公開戀情壓力大

女人講野on99
瘋蝗漿
林宥嘉人生污點係咪同過佢一齊

一定係
咁都畀個炒作大陸女人呃到
射籃球
離哂地 收皮啦呀漿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞