[突發]美國大使館發生爆炸!!!

294 回覆
26 Like 82 Dislike
自爆

美駐中國大使館附近傳爆炸 疑男子丟爆裂物失敗自炸
https://www.ettoday.net/news/20180726/1221206.htm
我諗起果幅「媽的兩面都是膠水」果張poster

學上次個對支那母女黎香港美帝領使館掉炮丈咪罰幾百蚊港紙就冇事囉!!!
雖遠必誅
沒事兒!沒事兒! 只是大塵而已
唔好話係恐怖襲擊啦
係中國政府策劃
炸你老母、link呢?咁大單野蘋果動點會冇。
中國制係咁上下
支爆?
又話亮劍,而家又驚到瀬屎
可以點封住大使館既人把嘴
得佢報先真?
又唔見炸到中南海,明顯係有心做野
如果拋到入去,就GG了

係呢個敏感時間,竟然有死士

明顯沖住習種政權而來
放下煙花啫⋯⋯茅事
封鎖消息
習先生玩大左
在北京的美國駐華大使館,今日下午1時50分許突然傳出附近疑似發生爆炸。從網上傳出的影片及相片可見,該處冒出一陣灰白色濃煙,大批警員及武警在場戒備,並拉起警戒線。其中一條短片,有疑似警員在一輛汽車前蹲下檢查,旁邊有些膠墊,以及一塊疑似覆蓋人體的藍布,現場亦可見有救護車出現。網傳有人受傷。

據說有一名男子企圖對大使館投擲爆炸物,但沒成功,炸傷自己。

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180726&s=10793096&a=58488458
【疑恐怖襲擊】美駐華大使館外爆炸 現場冒出白煙
係呀⋯⋯單嘢燈仔作架咋
羸國夥同北韓伊朗聯手發動WW3
正正經經 買個進口炸彈啦麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞