Toplink(匯購八方)集運苦主區

583 回覆
4 Like 3 Dislike
TOPLINK係高登好多打手, 我都係個邊都開左PO.<br/>但都係得打手,原來自己人係晒哩邊<br/>我件貨11月9號入倉,寄到依家都未黎到香港<br/>開頭都有覆下我,完全係每次都係講大話水走人<br/>第一次問佢話哩幾日,<br/>幾日再問佢,佢又話哩幾日,又話肯定上左飛機<br/>當然等多幾日都係無啦, 之後就再無回過我<br/>唔會再用, 哩度咁多人,有冇人有興趣令佢地上蘋果?<br/>等更多人知佢地幾咁仆街

見到咁 真係有D驚。
屌我之前雙11用巴集
運到香港發現少左2件貨
已經即刻fb inbox佢 到而家都未撚應
係咪已經唔會賠錢
今日係收到美國倉第18日,仍未到香港
<br/>等下啦 佢話隻飛機到左香港幾日 D貨就唔知清關定做乜野
<br/>最新消息<br/>打左上去問 佢話呢星期三到 最遲星期五
<br/>巴打係寄新倉定舊倉?
<br/><br/>應該係新倉 <br/>美國舊倉係邊個地址?
<br/>舊倉係Oregon<br/>我有啲貨11月頭到左而家都冇進展<br/>前幾日踩上去問佢話星期日會有msg通知 叫我留意下<br/>結果又係乜都冇
<br/>巴打 你住好近佢門市 如果係既 過去再屌
<br/>唔近啊 我果日咁岩經過 我見佢算有禮貌都冇屌佢<br/>不過下次再上去就難講啲喇
<br/><br/>觀塘果度?

梗係 觀塘 唔係仲有邊度
TOPLINK係高登好多打手, 我都係個邊都開左PO.<br/>但都係得打手,原來自己人係晒哩邊<br/>我件貨11月9號入倉,寄到依家都未黎到香港<br/>開頭都有覆下我,完全係每次都係講大話水走人<br/>第一次問佢話哩幾日,<br/>幾日再問佢,佢又話哩幾日,又話肯定上左飛機<br/>當然等多幾日都係無啦, 之後就再無回過我<br/>唔會再用, 哩度咁多人,有冇人有興趣令佢地上蘋果?<br/>等更多人知佢地幾咁仆街

我都有同樣情況,上兩個禮拜話幾日到,上禮拜再問話空運公司問題唔知點解味到,依幾日再問已經完全冇人覆。淘寶果邊都唔見咗件貨,又係冇人理
TOPLINK係高登好多打手, 我都係個邊都開左PO.&lt;br/&gt;但都係得打手,原來自己人係晒哩邊&lt;br/&gt;我件貨11月9號入倉,寄到依家都未黎到香港&lt;br/&gt;開頭都有覆下我,完全係每次都係講大話水走人&lt;br/&gt;第一次問佢話哩幾日,&lt;br/&gt;幾日再問佢,佢又話哩幾日,又話肯定上左飛機&lt;br/&gt;當然等多幾日都係無啦, 之後就再無回過我&lt;br/&gt;唔會再用, 哩度咁多人,有冇人有興趣令佢地上蘋果?&lt;br/&gt;等更多人知佢地幾咁仆街

我都有同樣情況,上兩個禮拜話幾日到,上禮拜再問話空運公司問題唔知點解味到,依幾日再問已經完全冇人覆。淘寶果邊都唔見咗件貨,又係冇人理
越用越貴 最初用好似係首重6蚊
我雙11都中toplink 伏
雙12 大家有乜推薦?

集運王

唔係仲更加伏咩?

根本間間呢啲日子都伏嫁啦

唔係,有d係遲,但唔會俾人抽獎。
至少我用個間未試過抽獎或被抽獎。

同埋d人開苦主區,呢到得呢間俾人開。
瘋狂 ,多寶,神州,集運王都有俾人插,
但得呢間爆得先咁勁,又唔係收得平。
如果你話首重3~4蚊1Kg,續重都係同價。
國際又係其他人半價。
我就覺得個辦事效率差不多。
首重20*0.8=16,8折左都要16蚊。
國際線完全癱瘓。
而家咩事,貼錢買難受?
相反運費平通街的話,
我呢一刻會插班苦主。
(要最平就係呢個速度)
上面呢番話唔係專係回覆你,
係同d到呢一刻都話呢間公司好既人講!

下面係同你講。
同埋你話既間間都伏。
請問在你認知,你只識呢幾間?
如果係既話,我希望你唔好訓係舊屎到,要跳出來,睇下外面既世界。

我已知運輸公司(淘寶官方不在此)
有幾間都有國際線
集運快遞:shipbao/hotbuy/buyandship/us-ex/dimbuy/lostpost
晉越/淘派/到貨啦/多寶/新世代/瘋狂集運/神州集運/夜貓菲兒/集運王/南海/
50Kg或以上,先好用下面公司。
(立信,德邦,天地華宇除外)
集運物流:立信/鑫航/新德國際/
中港物流:德邦/天地華宇

請自行上官網問價比較。

可能我好彩 又真係未中過大伏 除左雙11慢啲
今日係收到美國倉第18日,仍未到香港
<br/>等下啦 佢話隻飛機到左香港幾日 D貨就唔知清關定做乜野
<br/>最新消息<br/>打左上去問 佢話呢星期三到 最遲星期五
<br/>巴打係寄新倉定舊倉?
<br/><br/>應該係新倉 <br/>美國舊倉係邊個地址?
<br/>舊倉係Oregon<br/>我有啲貨11月頭到左而家都冇進展<br/>前幾日踩上去問佢話星期日會有msg通知 叫我留意下<br/>結果又係乜都冇
<br/>巴打 你住好近佢門市 如果係既 過去再屌
<br/>唔近啊 我果日咁岩經過 我見佢算有禮貌都冇屌佢<br/>不過下次再上去就難講啲喇
<br/><br/>觀塘果度?

係啊 而家諗返覺得佢係是但up啲野耍走我

可能我好彩 又真係未中過大伏 除左雙11慢啲

sorry,誤會左

唔緊要 如果有啲好用既可以推薦下啊
反正我都想係外國網站買下野
上次用toplink 都幾耐下
屌你老母 喺amazon check 11月15號已經簽收咗
到今日都仲係未收貨
上次用美國已經係遲幾個禮拜 inbox催完話清緊關
屌諗住之前用佢淘寶嗰邊都唔差 信多佢一次

嗰時唔知佢美國轉咗倉 寄咗去portland冇事掛
巴集外國線不嬲都係伏
就算唔係旺季都伏到喊
而家旺季,你地用佢就真係十舊屎都有得食
我建議你地咪再用佢外國線啦
又貴又慢
我雙11都中toplink 伏雙12 大家有乜推薦?
集運王
唔係仲更加伏咩?

起碼冇人呻唔見貨先
你話邊個伏d
我雙11都中toplink 伏
雙12 大家有乜推薦?

集運王

唔係仲更加伏咩?

根本間間呢啲日子都伏嫁啦

唔係,有d係遲,但唔會俾人抽獎。
至少我用個間未試過抽獎或被抽獎。

同埋d人開苦主區,呢到得呢間俾人開。
瘋狂 ,多寶,神州,集運王都有俾人插,
但得呢間爆得先咁勁,又唔係收得平。
如果你話首重3~4蚊1Kg,續重都係同價。
國際又係其他人半價。
我就覺得個辦事效率差不多。
首重20*0.8=16,8折左都要16蚊。
國際線完全癱瘓。
而家咩事,貼錢買難受?
相反運費平通街的話,
我呢一刻會插班苦主。
(要最平就係呢個速度)
上面呢番話唔係專係回覆你,
係同d到呢一刻都話呢間公司好既人講!

下面係同你講。
同埋你話既間間都伏。
請問在你認知,你只識呢幾間?
如果係既話,我希望你唔好訓係舊屎到,要跳出來,睇下外面既世界。

我已知運輸公司(淘寶官方不在此)
有幾間都有國際線
集運快遞:shipbao/hotbuy/buyandship/us-ex/dimbuy/lostpost
晉越/淘派/到貨啦/多寶/新世代/瘋狂集運/神州集運/夜貓菲兒/集運王/南海/
50Kg或以上,先好用下面公司。
(立信,德邦,天地華宇除外)
集運物流:立信/鑫航/新德國際/
中港物流:德邦/天地華宇

請自行上官網問價比較。

終於有人屌呢間野
有份件11月21號已簽收
但一直都係話未入倉

旺旺佢地客服, 佢1號回我話可能係派錯左去其他中轉倉
話過兩日回我, 到而家都冇回我
旺旺又唔應, 打電話又冇人聽
而家都唔撚知係咪唔見左份件

我仲有其他件入左倉, 我而家都唔知應該寄其他件落黎先,
定等埋份唔知去左邊既件先一齊寄落黎好
巴集外國線不嬲都係伏
就算唔係旺季都伏到喊
又貴又慢

用左第一次就怕撚左啦
巴集外國線不嬲都係伏
就算唔係旺季都伏到喊
又貴又慢

用左第一次就怕撚左啦

永久blacklist
頭幾頁話日本倉簽左三星期件貨終於收到了
一餅cd我自己上磅加埋快遞袋都係600克

佢班仆街上磅就2公斤
算 只此一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞