覺唔覺 facebook 突然好食電?

72 回覆
4 Like 0 Dislike
已經無用app版fb好耐,因為真係好大食
用 chrome開m版算
s7有同樣情況
一直都唔用fb app, 不過有裝fb messager
噚晚100%電, 今朝起身得番80% 仲要我係熄哂data
個fb massager 食咗我20%電!

垃圾facebook
已放棄g5
已放棄g5

關g5 乜事呀,其他機都係咁,係個app 問題呀
屌,我部g5都係咁,出4個鐘街冇咗61%電,部機仲要熱到爆炸,返到屋企我即刻hard reset 咗佢
之前部s7 都一直係fb 耗電量排第一, update左幾次之後又冇事
s7 開始係咁
之前g4 倒水咁倒
上5分鐘fb 冇10幾20%電
熱到60幾80度
痴撚線
我只會用網頁/m版

佢個app又大食又廢又食電
OP3 表示都一樣有問題, 即刻del 左 facebook app 裝 swipe 即刻無事
Del晒Facebook 同 Messenger,即刻正常返晒

已轉網頁版
好似仲未FIX?啱啱裝FB app 部機即刻好熱
決定只裝swipe 永不錄用facebook
已經用緊swipe,真係幾好用
好似仲未FIX?啱啱裝FB app 部機即刻好熱

http://www.androidauthority.com/facebook-messenger-battery-drain-issue-742402/

佢聲稱係Server Side度Fix咗, 但係我雙App已刪, 冇打算再裝返
已經用緊swipe,真係幾好用

正,轉用swipe 唔駛煩
但 mobile 版網頁好似 cut 左功能,無得就咁禁 share post 上 fb group,share to page 都無得選咩 page...
你呢個問題同 覺唔覺欣宜突然好肥 ? 一樣
岩岩剷左
裝返個lite ,好唔慣

ching 求 lite 版 apk
岩岩剷左

http://freepps.top/apps/social/facebook-lite/download
琴晚update完facebook今日正常返
岩岩剷左

個人覺得LITE做得比M版差...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞