你用過最垃圾既手機係邊部?

326 回覆
12 Like 62 Dislike
Samsung Galaxy s1
HTC SENSATION XL
Xperia s
當年andriod機好多都係垃圾,特別係samsung,Ace ,S,W全部都係廢,刷咗cyanogenmod先好少少
第2廢: lg v10,用左1年就燒板
最廢: lgv20,最左4個月又燒板,要去保養
總結: lg是電子垃圾
S2算係咁啦,我都用咗差唔多2年,冇乜點lag,係個mon味精咗少少
G2,G2 pro係幾好,但係之後咁搞法都對lg都冇信心,之前有諗過換v30最後都係不了,lg抵死
S6 edge+
初初真係貪曲邊新野先買
結果條邊真係廢
換mon貼都煩過人
殼又選擇少

唔好話apps入面
只係home畫面撥左撥右都覺得lag
LG V20
HTC One ME
嗰粒死人 MTK U 廢撚到
Reset 完部機乜都未裝都 lag 到 hihi
另外仲有倒水電
同埋完全冇系統升級,仲衰過啲中低階機

從此之後就 blacklist 晒所有用 MTK U 嘅機
我覺得上面班友無需要話blacklist晒啲機,其實嗰時android同啲機嘅性能都未話發展得咁完善,梗係慢啦,例如你唔可以用以前中階嘅標準嚟評價而家中階機嘅標準,其實已經差好遠吓,我覺得而家有啲中階機都算唔錯,但當然有啲牌子係特別差
v10 LG隨街屌死
LG燒底板合金橙
S2個烙印

試過有個打手Sell我叫我Trade in Sell我三叔
我講過我要其他Brand,仲繼續Sell鳩我話自己都用緊
我同個Sell屎講...我過用過三次,三次都無好野,維修保養個仆街態度我受撚夠,用左未夠半年就頻頻出事,無次例外,唔該比其他既手機我

“先生你果個係個別例子來既,宜家既Samsung進步左嫁啦,Note4真係無事嫁“

屌你老母
幾耐之前
我部S2用咗2年都冇入過廠,淨係自己換咗舊電,烙印我以前都有,不過都唔太覺眼
講得出Note4,仲可以幾耐
不過我宜家身邊既Samsung用家
個個買返來都無乜邊個有好評

我就繼續永久Blacklist
Xperia X1 (Sony Ericsson 果部)
做一部電話打打出打入都唔稱職
基本野都要改registry,唔係人用
Auas2,初時幾好用,更新之後,一定要用原裝火牛原裝線先charge到電
HTC Magic
慢撚到!
LG G3
當年所謂既王買出番黎要lagfix 先用到真係屌佢老母
samsung
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞