曾蔭權一案,顯示冇後台嘅淒涼

114 回覆
648 Like 5 Dislike
tvb應該去多次佢鄉下做個專訪啦

好記得當年煲呔連任特首
tvb派咗隊team去佢鄉下南海唔知乜村做訪問
條村個個睇住電視四萬咁口
喺度認親認戚 又話光宗耀祖blah blah blah
一個係做特首前,收既工作酬勞
一個係做緊特首收人錢唔知賣左咩利益比人
將兩件事拉埋一齊講真係得啖笑

撐貪曾果啲人好心唔好淨係睇垃圾報,呢條友唔洗坐,以後地產佬同政府明買明賣,官商勾結只會更猖獗,貪曾貪得太出面,咩後台都一樣不可接受
五毛:你唔做錯野 邊有位俾人入
議員唔玩野邊會俾人dq
貪曾唔租屋邊洗俾人告
藍絲:你唔出聲咪世界和平

回歸咗之後得返奴才先識大陸人遊戲規則

https://www.youtube.com/watch?v=EmXGcnajgOs

旗兵D對白講中哂現今香港既情況
陰公囉
我唔係撐貪曾。我只係覺得,天下烏鴉一樣黑。既然大家都係港賊,抓同冇俾人抓,就只係有中央後台同冇中央後台嘅分別。
有無發現一講689都應該落鑊
就會有堆人衝出黎話貪曾根本罪有應得
但好多時人地個重點都唔係貪曾係咪罪有應得
而係點解有d人比人追住黎告,有d可以乜事都無, 背後既政治因素
其實689時期既樓價先係升得最癲,又係無人講
有人將個波推哂去貪曾到,班友又真係信哂
仲要用呢個point黎話人地應該落地獄
又唔撚諗下係你班仆街香港人因為8萬5搞到老董要腳痛
老董心腹689唔撚利用呢樣野玩返你地轉頭?
一邊同你地講我唔會好似貪曾咁架,任由樓價升,其實8萬5好野黎架
另一邊佢任內做既所有野就係任由樓價升
咪撚話我話,實有人衝出黎話689有做野
好正好應景
快d拉埋689
大陸特工:我用我地國家既信譽保證!
鬼佬警司:乜你地國家仲有信譽咩?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞