有冇巴/絲打有用日本Amazon?

21 回覆
1 Like 0 Dislike
我啱啱開左個日本account 啦,想知點填令佢直寄香港屋企地址/便利店/果d集運箱,自己打左幾次屋企果地址唔得啦,同就算跟著平時銀行寄果d信嘅地址打,佢都話send唔到去果度,所以想知點填先可以。
填你屋企都得 要寫英文
我用英文填左我屋企架之前,不過佢話唔得,所以我想知會唔會係我地址1/2填錯,我咁打嘅:
FltX X/f blk X abc Shatin New Territories

1. 唔係每間鋪都肯寄海外
2. 就算係amazon jp自己有份賣果啲都唔係全部商品可以海外發送
所以有時真係要用轉送/代購幫手買
原來係咁,唔該巴打你啊。開頭以為佢有得俾我揀海外地址就可以send海外 ,咁巴打有冇咩𨍭送/代購介紹?(利申:連淘寶都未用過
shipbao或buyandship 有曬教學教你點用
好撚簡單 填佢俾你個地址
出貨後有單號就填返去申報返係咩野黎就等拎貨
轉送倉用開Tenso。
手續費連EMS運費通常$100up,睇你件野幾重。
日本規定轉送服務公司第一次用要個人身份認證之類,我果次用回鄉證都Pass
至於代購我用Buyee,其實都係Tenso同一間公司。
唔通之處,Buyee係佢地自身包曬,由比錢買貨到寄返件貨比你都係佢地負責。

嫌貴嘅其實仲可以用香港嘅代購/集運。
以前未識用轉送倉同埋日本代購嗰陣,我係幫襯一間香港嘅代購公司。但係麻煩在每次收貨都要出去旺角拎,同埋佢嗰種集運起碼要一至兩個星期先送到件貨比你。
Tenso都幾甘下
運費要買得夠多先抵
如果買少少野搵代購會平好多
有時有啲野真係趕住要無計
同埋用代購會食唔到Amazon 啲point
除非係嗰間鋪頭唔收海外信用卡,如果唔係一定自己買,再送去轉送倉嗰度。
可唔可以講下用TENSO會買幾多錢/幾重先運一轉
想參考下
我暫時想買嘅嘢得14g,不過唔急,簡咩好 見你地又傾乜野Amazon point,感覺自己好似發現緊新大陸咁

最甘係佢幫你幾件貨包做一件貨個手續費

收費表:https://www.tenso.com/cht/usage_fee
tenso咁貴居然有人用 用buyandship啦

用開咪照用
用過一次咁大把,演唱會飛呢d唔敢用其他,印象中都兩舊幾,其餘買嘢都係用第二間
我唔知格式係點🙈🙈🙈

我想買隻cd download喺iPhone咋,去到比錢果頁成日都變左空白頁...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞