[MBTI]INFP真係種垃圾性格

71 回覆
15 Like 3 Dislike
咁敏感做乜啫?唔開心嘅只會係你
鍾意幻想又點啫?香港呢個地方唔會比你實現到
內向?個世界係唔接受同個社會接軌唔到嘅人,你咁做只係阻住個地球轉
受少少傷就走唔到出嚟,個世界唔係圍住你架垃圾
做樹洞去到最後你咪只係一棵樹
住喺香港嘅INFP撚應該死撚晒佢,無貢獻阻住個地球轉

INFP 不過我覺得每種人格都有自己嘅難處架啦
對唔住
INFP 不過我覺得每種人格都有自己嘅難處架啦

infp唔適合起香港生存
彷彿無論從人際關係到社會都唔需要呢類人
哈哈哈哈囉,好有同感。好想份人charming social啲世界仔啲,玩得多姿多彩啲,可惜扮唔到。
對INFP黎講 social係種消耗
INTP路過

人越大好似越孤僻

同感
哈哈哈哈囉,好有同感。好想份人charming social啲世界仔啲,玩得多姿多彩啲,可惜扮唔到。

Agger
對INFP黎講 social係種消耗

可惜mbti test反映嘅唔係你想做邊類人
而係你做出嚟嘅行為想法係邊類人

我夠想好輕鬆咁同大班人嘻嘻哈哈咁過
但係唔係嗰類人就根本做唔到
屌各位INFP咪鳩放棄呀,條路之後係點無人知,我地要努力揾生活嘅意義,揾到同我地靈魂有共鳴嘅朋友同伴侶,揾到可以彰顯我地心目中嘅美麗嘅興趣同工作,唔好隨波逐流,唔好成日介意人地點諗呀屌,你地唔係為人地而活架屌你

利申 十九歲INFP
對唔住囉
infp 在此
很敏感, 很喜歡幻想
想寫故仔
但寫唔到

見到人地一大班人開開心心
我總覺同佢地距離得好遠
好似封鎖左自己個心
由ESFP變成INFP
正面啲睇INFP係好浪漫嘅人

自己一個都好浪漫
由ENFJ變INFP
對唔住
infp取暖區
咁敏感做乜啫?唔開心嘅只會係你
鍾意幻想又點啫?香港呢個地方唔會比你實現到
內向?個世界係唔接受同個社會接軌唔到嘅人,你咁做只係阻住個地球轉
受少少傷就走唔到出嚟,個世界唔係圍住你架垃圾
做樹洞去到最後你咪只係一棵樹
住喺香港嘅INFP撚應該死撚晒佢,無貢獻阻住個地球轉

香港只適合E系人生存
例如ESTJ
由ESFP變成INFP
正面啲睇INFP係好浪漫嘅人

自己一個都好浪漫

而家修煉緊點樣同鏡入面嘅自己談戀愛
N人好聰明
睇到好多普通人睇唔到既野
利申目光短淺既istp
記得自己本身係E唔知咩 路過見到又玩多次
變左INFP
INTP路過

人越大好似越孤僻

同感

intj
enfp
負面既INFP 又自閉 又得個諗字 又情緒化 又亂咁黎
唔死無用

但係 咁咪去改變自己囉
又係你班戇鳩感性藝術家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞