我買部二手Toyota estima 有咩要注意

28 回覆
0 Like 6 Dislike
人呀
乜資料都無 點注意呀
車行有部 12年 行左4m幾km. 15m $ 信唔信得過 仲有車行有冇得押價 同唔上會得唔得
成千五萬, 有d 貴
行左成四百幾萬 有啲多
到底點解會仲有人將$呢個符號擺係價錢後面
唔好捉我次序啦 家下讀書咩
呀樓主你打到一忽忽咁叫人點睇。仲有m=million係百萬呀
你有十五萬一炮俾都得。但車行梗係想你上會,因為有佣收
祝你好運
1.如果部Estima 12年己經係香港出左牌咁行四萬幾堅咪唔出奇, 如果係味出牌咁就一定撥過咪,預番日本當地一年行三至四萬KM左右.老實講呢款車粗咪問題唔大.

2.車行賣車一般價錢都會標高預你大口還價, 但大口還價後同你交手個SALES一定話自己話唔到事做唔到你果口價, 如果你目標係13萬5成交, 咁我會建議你還多少少再係13萬左右表示再諗, 佢感覺到你係實客自然會將大家距離收窄. 但最後值幾錢要問你自己同架車本身質素我講既價錢純粹鳩填.

3.唔上會得, 但預實際既議價空間會少幾千, 上會一來息貴, 二來渣唔夠4,5年賣車又要贖會麻Q煩
都係聽翻黎,軑尺同abs泵好似係通病,同埋小心日本水貨撥過咪,搵d識睇既車行朋友睇清楚先好買,唔係買到架高咪水貨翻黎底擔野又開始到期,都要搞翻你幾千蚊。但瘋甜車真係冇死,零件價都算公道,所以2手價都企得幾硬
最好搵Brand new 車買。
水貨車要小心D。

搵自己相熟車房驗車,睇下有冇古惑嘢。
例如有冇搞過引擎波箱等等,如果有,通常車房會睇到蛛絲馬跡。
我都聽過車行一定郁過
詳細
on9就咪撚買車啦
問下都on9 你睇住生口癌
聽噤耐好似車行信唔過
仲有乜野問題想問?

樓上痴心情場劍都講得好清楚。
年經問題,google 下已經好詳細。

15 萬買12 年車, 我寧願俾多少少買13 FACELIFT 款。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞