喂呀,Lilian Kan真係好撚柒

165 回覆
967 Like 22 Dislike
條女副計好正
好似之前仲教人做人,心諗你咩料
多圖啦
好撚小家,圖都刪埋
J你就j 啦仆街
lm
po 親d圖p圖味重到 睇story/ live 就出事,又腫又多肉
我女朋友好鍾意佢
點解你地憎佢
好多女仔幾ok佢
幾有自信 係妝濃左d
我屌呀!我屌呀!!!我屌呀!!!!!!!
其實佢連caption都錯grammar
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=pround
An abbreviation of "perfectly round"
即係曲到圓咁解?
唔講隻字錯,成句野就算grammar啱,都文句不通啦,句式又怪,咩I won't stop until乜乜乜,應該調返轉寫,I will only stop when I can be very proud of myself
句野用中文邏輯硬譯:唔做到能達至以自己為傲,我唔會收手,變做英文句子,本身就唔自然,唔單單係隻字串錯問題。

Between,上child登認真討論真係晒鳩氣,very funny, thanks.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞