Carousell真係垃圾交收平台

44 回覆
50 Like 1 Dislike
我多數交換手提
暫時無中過甩底
屌,我懷疑佢封左我部電話個Portal, 連ac都開唔到
我試過壞相機,寫晒描述(sc, 有冇花, 有冇盒)
佢可以再問我影左幾多張有冇花有冇盒,我覺得ban呢啲腦殘仲好啦
有時search野,有啲post係成版都無我打嗰啲字,佢都可以彈出嚟比我
賣過一次嘢
最後成功約交收
不過係麻煩在中間太多傻鳩msg埋啲無可能嘅價錢
我都有遇過呢種仆街,我冇影到嘅補比佢又點話
明明upload咗,條友好似盲咁
一係就reseller壓價狗詐傻扮懵
試過好幾次條友自己都有賣同一件貨走嚟講價
成班飛機撚 約哂交收無啦啦話唔要
去第二度賣好尻過
平台還平台
用家還用家

但一樣垃圾
交收未試過遲, 有變動一定早一日通知
未講過假 岩價就買唔岩就算

最谷氣500水買舊野番黎用唔到仲要比賣家block 柒左
最離譜試過有另一個買家,約左出嚟左驗右驗,話把手啲防滑膠突左出嚟喎,2500啦(我嗰陣開3500)
跟住我話,哦,唔使喇多謝,順手攞返部機
跟住佢話:唔係喎,全新先3000(當時水貨全新淨機係3200,但我係行貨連支鏡頭)
跟住即場屌鳩佢嘥鳩我時間
So sad
any better app??
巴打 你搞掂未?我個acc都無啦啦俾人ban咗 依家開唔到account
而且同一部電話係用唔到佢個APP登入好撚仆街
有人用我啲資料呃錢 搞到我個acc 俾人ban 咗
之後再用第二部電話+vpn 用咗1個月都好地地 有個人偷我圖 我向carousell舉報點知佢又ban咗我 cs 又廢到一個點
咁慘佢啲admin團隊好撚廢

而家又搞到個app好似師奶吹水group咁
可惜無一個代替app可以用
我通常買賣係電子野,所以有用dcfever
如果買賣無料野可以去Facebook marketplace
成功交收過幾次
但好憎d講價撚同 話完要 轉頭又唔覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞