有冇試過搭枱食野笑埋一份?

205 回覆
3975 Like 24 Dislike
話說頭先單拖食飯 同對情侶搭枱
:男 :女

:BB,今日係地盤有個運輸走過黎同我講點解做地盤?
:運輸?識唔識架?
:唔識架!
:咁跟著呢?
:佢話,你咁靚仔,曬到咁黑,做地盤嘥哂你啦!
:咁佢有冇話你應該去做咩?
:佢話我應該去做寫字樓果啲,或者做明星!

我聽到呢度,個口食緊一啖米線,再眼角望一望條仔個樣,忍唔著笑左出黎,咳左幾聲

跟著對情侶啤一啤我,全程再無講野,好撚尷尬
點忍呀大佬
有時成枱笑到仆街,比格離格望著,但明明唔識佢地,好搞笑
樓主咁風趣,, 點忍到笑
屌 聽日去飲
老母問我邊件衫好睇
咁岩我睇緊呢個po
笑撚左出黎
老母即刻屌尻我
有時係lift聽到人吹水講on9野都好難忍 笑又好似偷聽佢地講野咁 好撚尷尬
試過食譚仔
:譚仔阿姐
:阿叔

:唔該要牛肉木耳
:(慢慢行過黎) 雞肉韭菜!
:牛肉木耳
:下喔 雞肉生茶
(無好氣咁) 唔係啊 係牛肉木耳

然後阿叔望一望我 我忍唔住係咁笑
講得咁大聲預左人地笑埋一份㗎啦
好老尷
好鐘意搭嗲
唔好話食野
返工有時啲同事9up吹水講得又大聲我都會忍唔到
搞到自己好似唔專心偷聽人地講野咁
我試過食串燒搭枱問對面對情侶:你呢個咩嚟,好似好好食咁

然後個男嘅請咗我食一粒
Gay
我唔係男人
有次喺茶餐廳食飯,隔離枱個阿嬸食食下飯突然打乞痴,啲飯噴到對面嘅阿叔
我當時目擊呢個畫面大笑咗出嚟
個阿叔屌到個阿嬸即埋單走人
果次食車仔面搭枱
對面果條女食食下野同佢朋友講 原來你都係用左手架?
佢個朋友望下全枱講 我地成枱都用左手啦
我同我啊媽同埋果個個女仔互望左幾秒
之後4個一齊笑
咁啱嘅....
我前幾日又係坐對男女隔離
本身件港女已經大大聲講嘢好撚煩
講講下係度吹到天花龍鳳咁話自己單身主義,
唔想結婚擺酒,連影結婚相都唔想
覺得曬錢曬時間,唔恨俾人讚
之後條仔(應該只係朋友,唔排除會變sp)就話
你咁靚都唔影曬咗啦

我忍唔住望下條女
屌,對眼癡埋假眼睫毛化曬妝都仲係一線眼
pizza面,昏暗燈光都隱約見到火山坑咁嘅皮膚

我真係忍唔住同個fd講咗句,呢句真係全日聽到最好笑嘅笑話
對面對情侶男嘅講咗個唔好笑嘅笑話
女嘅飲緊好立克笑到噴奶
女:「你講嘢好好笑吖⋯⋯噗!」
D好立克噴晒喺男仔塊面度洗面奶咁
女:「Sorry吖噴到你成面奶⋯」
個男人拎咗張紙巾出嚟
唔係抹自己面上面啲奶
而係幫個女仔抺咀
女:「你好傻豬呀
我噴到你成面都係奶都唔抹自己先」
我嘔咗出黎
連登第一屆笑話大會正式開始
樓主應該即刻拎部電話出黎,扮睇到好笑嘢笑啊嘛
未拎已經笑到kit kit聲啦
有冇乘機溝埋條仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞