當孩子問你:爸爸 美斯C.朗拿度是誰?

188 回覆
1785 Like 32 Dislike
以前winning砌夢幻隊擺美斯同c朗係後備
推得好快又痴腳果下好野,防守球員都唔知出唔出腳好,唔出鬥快既話美斯帶著個波跑都快過你 ,卡卡有一兩年都係咁 ,不過美斯成十年都係咁
如果要世界盃,當代球王應該係梅拿
佢真係好撚癲
以前fanboy上腦唔睇巴塞 依家佢地都老晒
希望剩返呢幾年繼續踢好波畀我地睇
對比番琴日單刀射門跪地個球
呢幾年美斯都慢左好多喇
下面果句搞到好柒.....
琴晚睇c朗浪射還浪射 ,但睇得出佢仲係當fit
你有女朋友先算啦
又C.郎拿度又郎拿度又郎拿甸奴

好亂
大哨,施丹都係3屆世足級數,你講梅拿黎把撚
你用佢做例子都係駁唔到無世界盃就唔算球王一說
因為有世界盃的確唔代表係球王(因為好多拎到世界盃既都唔係當世第一人級數)
但某d當世第一人級數既球員又同時有世界盃(比利肥馬大哨施丹)
縱使係咁,都唔係個個叫大哨施丹做球王
一個天生身高有缺陷既超級足球天才,憑住極高天資克服身體上既殘缺,成為球王
一個鄉下黎既花𡃁仔,一步一步踢出成績,變成有錢高大靚仔,可貴既係自律性極高好勝心極強,造就到唯一可以抗衡超級足球天才既另一位球王

如果十年裡面,其中一個頹左,另一個都唔會維持到落去

既感恩又感傷,感恩我可以出生係呢個時代見證呢兩條痴線佬稱霸球壇咁多年,感傷既呢個時代已經尾聲,一年一年咁倒數緊,真心想喊了
同費達拿,拿度一樣
真係有今生無來世
寶寶想哭但寶寶不說
越睇就越頹
你會叫C郎叫C郎拿度
點解C郎係好波之人
我淨係見到兩個好波之人
點解三個人名出現會唔識睇
青春呀
咸左
真係好唔開心
無冕之王

依一幕真係記一世

次次諗起依個痴線佬 由細細個有病 到大個係巴塞成為依個時代既球王 真係不得了

現代足球仲有球員可以令對手全場時間用四人聯防 本身都夠癲 仲要場場都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞