烏身整鏡頭麥明詩速刪疑似走光直播片

278 回覆
30 Like 268 Dislike

港姐麥明詩(Louisa)一向作風大膽,佢除咗語出驚人之外,亦不時會挑戰性感衣着打扮,不過每次都會做足安全措施,絕對唔會畀自己走光。但係呢日網上流出一段Louisa喺社交網開直播嘅片,片中佢着上一件鬆身白色裇衫,諗住畀大家睇佢練琴,點知佢冇扣到衫鈕,仲喺向前傾調整鏡頭嘅時候,唔小心露出內衣疑似走光。之後,佢亦好快咁用手遮住心口,並立即扣上衫鈕,仲火速喺直播後刪除短片。

其後,東網聯絡上麥明詩,她表示:「大家唔好諗得太多。(點解要秒刪片?)既然見到大家有咁嘅誤會,咁就以免大家誤會,我之後會再上載番條片。」

網絡孤島
現年26歲嘅「十優港姐」麥明詩一向真性情,而且跳舞、彈琴樣樣識,可謂多才多藝。不過噚晚佢搞名為「陪麥明詩彈琴」就出事。即晚嘅高登討論區,就有條佢教琴事前準備約8秒嘅片流出,片中所見麥明詩好專心係度搞好角度,準備直播出街。

當時佢身穿家居服,仲要只係零星扣了中間一兩燈鈕,下身就係一條粉紅色短褲仔。可能佢唔知道片段已經上載上網,仲好細心咁俯身係度調教鏡頭,咁就出事嘞。因為件衫領太開,加上佢冇乜扣鈕兼俯身,掩揚間就疑似露點。
到麥明詩驚覺已經直播時,佢急急坐好扣鈕,可惜為時已晚。條片已經刪除,不過已經有唔少網友下載瘋傳,討論區更有人開post分享。有網民就為事件作出調查,「歸咎」係麥明詩件衫太鬆,亦有網民話要睇就真係要考眼力。麥明詩今日短訊回覆傳媒話:「唔好諗太多啦!」而麥明詩嘅舊愛林作今日回覆《蘋果》話:「唔回應得㗎!」佢仲加個淚流披臉公仔。

除定褲入嚟你比呢d野我睇
You have 10 second
睇到了
打左碼po出黎做咩
瘋傳?
有無rewind嗰張
睇左,係唔錯,露得自然唔造作
。。。
有內衣怕撚咩 佢選港姐著泳衣上電視大把人睇過啦
拋磚
條臭雞冇波就收皮啦,
好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞