[有片]發現Sony Xperia Xz2嚴重bug

92 回覆
33 Like 7 Dislike
Touchscreen有問題,細微滑動動作會感應唔到,對畫圖打機有嚴重影響
https://youtu.be/QqYwfiRWZus
用咗部舊電話黎做對比(LG G5),情況好明顯,正堂手指郁少少個screen都會有移動。

另外用咗開發人員選項入面嘅顯示指標位置,會見到手指細微移動時準星十字會郁同會留有劃線但介面就唔會郁。
https://youtu.be/jmSvMf9Tlu8

玩fps遊戲完全瞄唔撚到,細微嘅動作無反應,一用多d力個準星又走太多位,畫圖都係,完全畫唔到細緻位。

上網睇都有唔少人有呢個問題,但sony一直未fix,其實日常用唔會太覺,要用到好精細嘅觸控先會發現(前日出機,今日玩舖pubg先覺出哂事 )

總結: Xz2=伏

Sony XZ2
係啊,我都有睇呢條片,勁撚on9基本野都做唔撚好夠膽賣成5千銀
Sony
Sony touch screen 好似好多代都有問題

G5 xz2 唔垃圾唔用

咪再入埋堆非主流既機啦
有錢三星 冇錢國產
G5 唔垃圾,係走得太前玩模組
G5其實幾好用
有得換電插卡
xz2 真係好小人買
咁嘅樣都有人買先好笑
係台灣市場無上過榜 對比xzp差左勁撚多
呢個問題當年 Xperia Z都有,估唔到依家都未fix
唔關xz2事
係本來Sony就冇人買
小眾野
垃撚圾
以前用z3,一年零一個月個mon已經有一點touch唔到 乜依家仲未改善
仲諗住買
唉 都話打機一定係用iPhone
觸控體驗iPhone一定係好d
今次係panel 問題定rom 問題
sony機bug真係多,仲要好多bug係好影響用家體驗,qc又差,sony啲電話真係整臭自己sony品牌個名,典型老屎忽大公司不思進取,永遠都驚呢樣驚果樣,各部門又唔肯合作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞