一人一個爛gag/IQ題

583 回覆
89 Like 1 Dislike
我又出題
咩卡通人物成功殺死條龍?

殺龍巴斯...
1)生菜有魚肉,山竹有牛肉、咁山水有咩?

2)數十隻比比鳥跌曬落湖,之後退化哂會變左咩?

唔會係山水有相逢掛

豆腐花
我又出題

殺龍巴斯...

人哋幫左你 你要送翻條咩橋比人

thank you
點解落雨唔可以叫炒蛋

終極1Q題出現了

收皮啦 高登垃圾
我又出題

殺龍巴斯...

呢條有出現過嫁啦
冇聽過都睇到啦
大雄上堂比老師罰跪同叮噹求救,叮噹比咗大雄乜嘢法寶?
大雄上堂比老師罰跪同叮噹求救,叮噹比咗大雄乜嘢法寶?

自動櫃員機
點樣用三盞燈同一張櫈製造一個緊張嘅氣氛?

答案:「燈燈燈櫈」(聲音)
紅,黃,灰,白,藍,邊兩個係女仔?

我以為白藍是雞精
日本人最鍾意章魚丸,咁中國人最鍾意咩丸?

點樣用三個步驟放大笨象入雪櫃
咩野動物會殺人?

天馬行兇
點樣用三個步驟放大笨象入雪櫃

開門
塞大笨象入去
閂門
從前 有個徒弟問佢師父點睇王菲同李亞鵬離婚lee件事 佢師父就攞左枝叉出黎 徒弟問師父係咪攞枝叉比喻佢地感情 外面睇落堅硬 其實內裏好多分支? 於是師父就答左佢一句 估吓講左d咩?
從前 有個徒弟問佢師父點睇王菲同李亞鵬離婚lee件事 佢師父就攞左枝叉出黎 徒弟問師父係咪攞枝叉比喻佢地感情 外面睇落堅硬 其實內裏好多分支? 於是師父就答左佢一句 估吓講左d咩?

關你叉事

師父:關我叉事

關你叉事

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

師父:關我叉事

👍🏻👍🏻👍🏻

答案係 慎終追遠
係非洲 每一分鐘 就會有

60秒過去左
sorry 我知唔好笑
喺一樓同喺十樓跳落嚟嘅分別係咩?

一樓嘅係「嘭!呀~」
十樓嘅係「呀~嘭!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞