1823 app真係好好用!投訴好方便!

61 回覆
27 Like 3 Dislike
算吧啦,呢個APP唔會成功,
因為你要做人工審核,否則個APP會比高登仔,小學雞,中學雞,幼稚雞 ,無聊雞等 濫用。

講濫用。本身打電話1823、寄電郵去投訴都可以濫用。

同你講再多都曬鳩氣,廢鳩事為你個廢APP繼續駁你

同你講再多都曬鳩氣,廢鳩事為你個廢人繼續駁你
大家識玩喇
投訴完有無做野?
投訴完有無做野?

佢一定要做野

做完你唔滿意可以叫佢跟進

再唔滿意,就申訴專員公署
行街見到邊檔鋪頭擺貨出行人路,即刻影底然後load上app就得

投訴還投訴,俾齊d資料最好。影張圖,又無街號,曬哂時間睇google view

個app內置google map,可以畀你pinpoint個確實地點。

當然你用埋文字詳細咁寫清楚門牌、鋪頭名、坐向,就更方便有關部門做野。

ps 支持政府「嚴正執法」「依法辦事」

最好有相同燈柱No方便跟進
有時D投訴內容eg大埔道危險樹枝過長.
大佬點同你跟進,電話又唔留,做左又話唔係嗰度
有D好好會寫上1823多謝你快同有效率處理
用黎投訴D地產佬周街擺檔阻住人行

柒你就柒啦屌你老母
急症室夠多支那畜濫用啦
你病撚到死都咪撚用啦柒頭

其實依家1823電話都濫用緊啦
以前做民政處試過有耶撚打嚟屌油麻地廟會係邪教活動
又有人屌點解話花盆要種花,應該淨係種草
依家有app其實係好事嚟

柒你就柒啦屌你老母
急症室夠多支那畜濫用啦
你病撚到死都咪撚用啦柒頭

其實依家1823電話都濫用緊啦
以前做民政處試過有耶撚打嚟屌油麻地廟會係邪教活動
又有人屌點解話花盆要種花,應該淨係種草
依家有app其實係好事嚟

事實
投訴d mk d易拉架阻街得唔得?
佢地其實會點做?
投訴之都靠你地啦
拿,認真講,政府係有投訴先會做野。而部門有時都要自己出去搵違法野去交數。所以話互惠互利。
投訴資料愈齊,愈易做。大家都有利架

試過有一條友投訴哂某區某街某事,佢俾齊相,街名,投訴事項。咁單係做佢一單就夠一個月條數
投訴d mk d易拉架阻街得唔得?
佢地其實會點做?

咪搵日落去掃下街,做下樣,影下相,咁果日就過關。第二日擺返又OK
正呀
有撚用 你投訴多幾次佢就唔會跟 但係情況唔會有改善
有撚用 你投訴多幾次佢就唔會跟 但係情況唔會有改善

唔跟?

申訴專員公署見!
食環署就係試過唔撚跟。

我keep住投訴半年。無改善。

我去申訴專員公署投訴。

之後有改善。半年後又死灰復燃!

我再向食環投訴。quote埋上次去申訴專員公署投訴個file no.

講明如果巡查不力就再上申訴專員。

即做野。呢一年都問題無再翻發

你同政府部門周旋,秘訣就係要有毅力,keep住chur佢。鬥耐性!
好多人覺得投訴無用,因為佢地投訴一次兩次就算。

然後死灰復燃,你就死心,覺得政府唔做野。

要贏佢地,你真係要同佢鬥耐性。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞