[阿狗入]毒錯做土木工程師岩岩俾人炒左,我地有啲咩可以幫到佢

56 回覆
0 Like 0 Dislike
佢岩岩graduated, 話好大壓力搵唔到人學師。

終於,佢搵左半年工搵到間係沙田既工程公司做training, 話做結構。佢話個人太毒,所以無得做土木果邊(其實有咩分別?

佢頭幾日已經好辛苦,成日3-4點先返屋企,返到黎成日黑口黑面,搞到我都唔敢惹佢

成日星期六/日約佢打機又唔見左人,話返公司改圖o) 休息唔夠成日搞到面青青(明明我無chur過佢)個樣好似殭屍咁

我問佢係屋企改唔得咩 (至少可以陪下大家打機)佢又話公司先有software

我都明白佢辛苦 但見佢一直都好有鬥志,所以都好少俾精神壓力佢同埋會多啲陪佢傾計

近幾日佢話調左落地盤做要戴帽果種工師師,負責睇住啲人做野。成日話落場輕鬆好多,但有時就有啲豬隊友趕唔切起貨。又話啲人成日無度水扮有度水,其實好多時聽唔明,但明左之後聽佢講哩啲地盤就野覺得超好笑

都好既,起碼早左放工好多,成日可以陪到大家打機。
咁佢至少早左放工,人工又加左4k, 我以為佢事業上左軌道啦

佢哩個月開始成日考試,1年2次,話土木工程以溝通同埋經驗為主,結構就計數。
成日呻話做黎做去都係細project, 考官次次都問啲大既野佢又無做過答唔到。佢問過老闆可唔可以調組做大野又話唔得,話老闆唔俾機會佢

一直都好地地, 點知尋日無啦啦同我講話轉工,成個人頹曬 問佢咩事佢話估唔到咁多日黎咁努力都係考唔到牌,老闆當佢係工具用完即棄,話無計數野做連地盤都唔俾佢做就炒左佢

佢話唔做顧問就會無曬前途,乜真係咁嚴重嫁咩
做左幾個月付出咁多,未至於乜都無得淨掛...

佢而家無咁頹,但成日好似好多野諗咁。同佢講野時帶佢眼神無咁空洞,但好似好無奈同埋自信心無曬咁,佢以前都無咁humble。

問佢野又淨係hea下我咁。想同佢一齊玩pro,又好似好攰咁。我有咩可以幫到佢
想餵佢食💩等佢放鬆下
召喚布狗
毒錯騎着那師姐飛過
唉毒狗,叫左你唔好食咁多屎嫁啦……
你成日叫佢食
毒狗很驚訝講不出說話
唉叫左你唔好屌咁多師姐架啦,你而家個老細係你師姐個ex黎架
個天都為毒錯而喊
咁你都唔好食咁多肥妹仔
佢淨係食一個
今舖真係毒的錯
咪屈啦
佢好專一架

佢條女好出名
阿嫂咁多年都keep得咁好
沙田果間已經係最輕鬆
4球日日屌佢
成日叫佢打機都唔回機
唔係人道毀滅左咩
所以仆街羅寶咪起哂痰搶撚走左囉,仆佢個街
但禾地手足俾人炒咗
你老味就人道毀滅
佢就係好多野做先唔入黎9up,點知比人炒埋,唉
on9
係你先咁識得食
綠球艾沙雲
落香港仔果間再TRAIN過
佢地唔識貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞