港式壽司店嚟講點解元氣做得住但元綠就收晒皮?

209 回覆
107 Like 6 Dislike
# 最撚叻係你
板長落order 個pad慢到
元氣多款過板長
價錢差唔多
元氣壽司質素好過元綠好多
元綠食完肚痛
我撐你
根本而家元氣係美心管理 成班食緊美心就美心啦
唔洗問知唔知咩叫特許經營呢
其實而家有無邊間壽司好食?
求推介
其實係香港做得衰
食落好似食緊明將咁
傻系
上個星期先完
成班傻鳩 真係以為元氣係美心代理嘅日本公司

你入元氣做下 所有拿貨都係美心自己拿 唔係日本直送 最多跟下日本個套叫23244

你自己去日本食下真係日本公司嘅元氣同美食代理嘅元氣分別啦

不過兩邊都無錯嘅 品牌黎講係日本 實際經營係美心 無得話邊個錯曬
唔明啲人點解屌得咁狠,一間餐廳嘅食物質素點解會唔同佢是否代理、如何代理定直營有好大直接關係。 試吓拎另一個日本牌子--一風堂, 同樣係美心做香港代理,兩地一風堂嘅食物質素同品質相信大家有食過都心中有數; 另外當年蔡瀾美食坊(現黃埔美食坊) 都引入過台灣鼎泰豐做代理,最後都係失敗收場,直至鼎泰豐嚟香港做落地直營就完全扭轉咗局面。所以大家可以繼續去芝樂坊、starbuck食蛋糕飲咖啡,無可口非牌子係國際嘅,但係代理方俾啲咩俾大家食,有無做到當地牌子一樣好,心知肚明吧~
絕對同意
美心既starfucks 廁所水 有菌冰依d係美心既管理問題
上面d人話總公司會巡查真係得啖笑
話人唔識特許經營既人 試問有無讀過business?
點解有d公司死都唔放特許經營就係因為驚質素同管理有問題 影響成個brand 美心管理得好唔好 見人見智啦
元綠(定係祿?) 最初出果陣印象中好食的 (其實冇得比較,人生第一次食壽司)。

係後黎掌門人開始後,d野越黎越差,元氣開業後,雖然元氣比元綠貴,但果時元綠d野已變得 而家爭鮮質素。就冇再幫襯了。
啲人spin開幫條友包底真係好搞笑
根本講緊第樣嘢
噉都要拎返咋沙
一定係日本公司㗎啦,點講都兜唔到
講真香港元氣好食過日本元氣
小朋友食得開心個下高招, 又好多香港人都消費得起
好多人屌個app
板長其實幾好食, 又新鮮
但好似貴左
之前用pad都好啲
屌你而家迫人用手機order先可以儲分
越做越差
cmhk真係豬兜先用
Child登
元氣竟然變左香港野
好撚鐘意食元氣
門面乾淨企理 分店又多 咁既價錢算合理啦
一定好撚過垃圾爭鮮
今日會員8折lunch食左百幾蚊
你肯定?我驚你比人笑炸
我就淨係知shibuya有
元綠驗到大腸桿菌超標
元綠有冷麵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞