[直播]皮革尻做一番

253 回覆
55 Like 2 Dislike

講翻頭先想放棄update 所以我自己修左邊
同用左半圓斬 打左一個角
順手問埋用咩色拉鍊好

有冇黑? 見過咁多我覺得橙配黑係最型

我覺得最右邊嗰條都okay喎

右邊ok
塊皮咁大塊$250好抵
巴打邊間買
可唔可以教下點磨皮

你講磨邊? 要睇皮既部位同cut得靚唔靚,齊唔齊口,原色皮的話就最易,用水加布磨,再用cmc磨都好夠,重複幾次就好滑好靚

仲有順着同一個方向
塊皮咁大塊$250好抵
巴打邊間買

昌_ 深水埗大南街
嗰度啲叔叔好好人會教你點做 所以我一向都係嗰度買
可唔可以教下點磨皮

你講磨邊? 要睇皮既部位同cut得靚唔靚,齊唔齊口,原色皮的話就最易,用水加布磨,再用cmc磨都好夠,重複幾次就好滑好靚

仲有順着同一個方向

仲要輕輕力 唔記得咗講
等睇製成品
樓主會唔會壓埋字? 以前送過俾ex個份禮物係我咁耐以來唯一一次壓得最滿意, 可惜唔知佢扔左未了

留名
樓主會唔會壓埋字? 以前送過俾ex個份禮物係我咁耐以來唯一一次壓得最滿意, 可惜唔知佢扔左未了

對壓字冇咩信心 可能壓一個花算

Btw 巴打壓得好工整
lm
聽日早上10點會開始打洞
而家磨邊先

壓得好靚 係逐粒字母打?

Btw 巴打壓得好工整[/quote]

個陣我第一次玩皮所以d線好柒,但發現壓字原來有技巧,或者我都分享下

首先係對字個陣第一次唔好太大力壓落去,要每個字粒用手輕輕力印個字上去個位望一望先(愈輕力愈好,for出錯個陣可以靠另一邊既力彈返佢上去),唔岩位就對返個位去“轉”個字模,對齊一個word就每粒字再用手力壓上去,最後塊皮加少少水先再用鎚扑入去

壓得好靚 係逐粒字母打?

係,要好花精神去做呢樣野,個陣新手玩左好幾個鐘

但而家有d字粒係可以排好哂一次咁打上去,好似一次可以打3排字,但套野一黎好撚好撚貴之外,我覺得去到個種工整就冇左手作既味道
我而家先用布磨完一塊 仲未加CMC磨
聽日仲要夾埋一齊磨
磨完同未磨分別好大

點解係磨完先整 唔係整完先磨?
點解係磨完先整 唔係整完先磨?

因為過左9點 用唔到木錘 所以先將唔洗夾埋嘅皮邊 磨左先
好大工程
話說我完全冇做到紙樣
下次做啲簡單啲 upload 埋紙樣 大家一齊做
如果想成set工具買
邊到買好?
Strong post lm
如果想成set工具買
邊到買好?

深水埗 大南街
嗰度一條街有幾間舖 可以行晒佢
新手入門 可以睇下格離post
https://lihkg.com/thread/57673/page/1?ref=ios
Strong post lm

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞