幾時先捱到星期五收工(5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
晨早去排
屌而家行步路都痛
無錢啊 諗住7月8月去紐西蘭
Btw 返shift作息時間會好亂 唔係政府工嘅話都唔會做shift工
快d請日假去睇啦
紐西蘭
北島定南島
我有好多日假
資料搜集先
永遠唔知幾時先係收工嘅人表示⋯⋯
南掛 其實我咩都未買 連信用卡都未開
無車牌又毒遊好多野要顧慮
華人巴去過?
公司是你家
未 朋友去過
好似幾正
有車牌去嘅話當然正
yes 外國無車牌食得屎
之前去英國未考到車牌要行去個景點 wtf
自然景點
英國交通應該發達過NZ
去郊外果d歷史遺址
不過而家儲錢都是為左睇醫生
有無保險可以claim
其實我是home office,所以冇收工時間
咁星期五對你黎講都應該無分別
星期六日會相對好少少,因為本身講明係weekdays 但腦細叫果陣都係要死出黎 啲OT鐘已經計到唔識計
巴打做邊行有home office
做Art admin 即係賣身打雜
(btw 絲打)
姐係點
大概係,我係某間Art Admin公司full time staff,手上會跟幾個project同埋公司d大大小小事。公司主要係做d音樂同社區相關既project,當中會需要同Artists/musicians打交道同做野。
同埋我公司其實冇一個physical office,所以腦細叫我o係屋企做,需要出去開會/見客先出去。

(廢事講得太detail比人發現係我)
d工作量好難捉摸,可以多到做唔哂、但又會突然間冇野做可以hea
不過有個問題係:要留d時間比佢,將佢放1st priority…
姐係點
大概係,我係某間Art Admin公司full time staff,手上會跟幾個project同埋公司d大大小小事。公司主要係做d音樂同社區相關既project,當中會需要同Artists/musicians打交道同做野。
同埋我公司其實冇一個physical office,所以腦細叫我o係屋企做,需要出去開會/見客先出去。

(廢事講得太detail比人發現係我)
d工作量好難捉摸,可以多到做唔哂、但又會突然間冇野做可以hea
不過有個問題係:要留d時間比佢,將佢放1st priority

好辛苦
試過好多次都係無啦啦要我聽晚留時間比佢,有提出過有私人野但佢唔多接受…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞