[回帶]馬浚偉歷年不和事件簿。。。

124 回覆
412 Like 2 Dislike
郭羨妮
向 來 「 自 作 」 多 情 , 鍾 意 借 女 拍 檔 搞 緋 聞 搏 宣 傳 的 馬 浚 偉 , 在 去 年 七 月 拍 《 帝 女 花 》 期 間 , 重 施 故 技 借 郭 羨 妮 過 橋 大 造 緋 聞 製 造 見 報 機 會 。 郭 羨 妮 初 時 未 有 察 覺 被 利 用 , 直 到 發 現 一 些 只 得 他 倆 才 知 的 事 , 照 樣 如 實 見 報 , 才 知 道 被 人 出 賣 。
加 上 與 溫 兆 倫 拍 拖 , 郭 羨 妮 便 主 動 與 馬 浚 偉 劃 清 界 線 , 更 暗 示 對 方 利 用 她 做 宣 傳 。 馬 浚 偉 自 知 被 篤 爆 後 , 即 時 收 口 , 又 改 口 風 表 示 自 己 好 心 痛 , 擺 出 委 屈 姿 態 。
但 隨 住 《 帝 女 花 》 播 出 , 馬 浚 偉 食 過 翻 尋 味 , 再 度 借 郭 羨 妮 過 橋 , 更 自 爆 與 郭 羨 妮 拍 拖 三 個 月 , 但 女 方 堅 決 否 認 : 「 係 嘅 話 我 會 認 ! 唔 係 就 打 死 都 唔 認 ! 」

陳芷菁
合 作 次 數 : 三 次 《 壹 號 皇 庭 Ⅳ 、 Ⅴ 》 , 《 妙 手 仁 心 》
初 期 有 傳 馬 浚 偉 想 追 她 , 但 後 來 因 為 陳 懷 疑 馬 浚 偉 搬 弄 是 非 , 是 令 她 與 陳 淑 蘭 發 生 罵 戰 的 「 是 非 精 」 。

蔡少芬
合 作 次 數 : 五 次 《 壹 號 皇 庭 Ⅴ 》 《 妙 手 仁 心 Ⅰ Ⅱ 》 《 勇 往 直 前 》 《 洛 神 》
馬 浚 偉 經 常 以 「 暗 戀 Ada 」 做 話 題 , 最 初 蔡 少 芬 亦 不 介 意 , 但 他 講 足 四 年 , 令 蔡 少 芬 頂 唔 順 , 拒 絕 再 與 他 合 作 。

陳豪
合 作 次 數 : 三 次 《 洛 神 》 《 金 牌 冰 人 》 《 帝 女 花 》
最 初 兩 人 情 如 兄 弟 , 但 因 馬 浚 偉 眼 紅 陳 豪 極 速 上 位 , 有 機 會 做 《 紅 星 會 》 , 於 是 要 求 平 起 平 坐 , 可 惜 最 後 也 不 得 逞 。

佘詩曼
合 作 次 數 : 二 次 《 十 月 初 五 的 月 光 》 《 帝 女 花 》
最 近 以 目 擊 者 身 份 力 撐 郭 羨 妮 沒 有 與 他 拍 拖 , 事 後 遭 馬 浚 偉 指 她 受 人 唆 擺 。
麥包
馬浚偉回巢無綫,頭炮劇就係而家播緊嘅劇集《守業者》。原本馬仔就係夥拍歐陽震華,點知波比以健康為由辭演,換上麥包。據聞馬仔藐麥包唔夠班,驚影響自己嘅回巢聲勢,曾經向珍姐反映。後來件事傳到去麥包耳中,跑慣江湖嘅佢對住記者,刻意扮矮仔自嘲:「讀得書少,俾人嫌棄」
有無人生馬戲團
佢有拍咩
有無人生馬戲團

馬浚偉:最擔心嘉欣畀人蝦!!!
好有愛

睇到講足4年忍唔住笑左
睇到講足4年忍唔住笑左

以前做過明週封面故事
馬浚偉:我暗戀Ada三年!
好撚八婆格
估唔到陳豪都有人會唔妥佢
馬撚:對邊個好呀而家我?我對ada唔好咩?
做乜尻系列马浚伟郭羡妮沟通一小时 化解十年前误会(图)
2010年04月14日 16:24 来源:羊城晚报 发表评论  【字体:↑大 ↓小】

马浚伟和郭羡妮一笑泯恩仇
【点击查看其它图片】
  同为TVB艺人的马浚伟和郭羡妮多年前曾传绯闻,之后却反目成仇,互不往来。不过在前天的新剧《隔离七日情》宣传活动上,两人表现友好,还大方拥抱。原来早前马浚伟和郭羡妮共同前往新加坡工作时,趁机坐下来沟通了一小时,终于将十年前的误会化解。

接受采访时,郭羡妮表示当年是因为“误听小人的话”才对马浚伟产生误会。马浚伟则轻描淡写地说:“那时候大家互相没有好感,所以就做不成好朋友。”马浚伟现已有关系稳定的女友,更考虑在一两年内结婚,所以和郭羡妮已无缘发展。两人之前拍了一场吻戏,郭羡妮笑言当时马浚伟“像是用吸盘吸着她”。记者追问她是什么感觉?她笑言吻戏太短了,“来不及产生什么感觉”。(王尚)

链接:邓健泓前途堪忧

有传最近陈志云的爱将都一一被TVB“清扫”,有份参演《隔离七日情》的邓健泓是其中之一。前天他直言自己在TVB的工作已不多了:“拍完这部剧,(我)不知道还有什么可做的。但(我的)人生不是只有娱乐圈,无论将来发生什么事,(我)都不会有大问题。”

究竟馬撚做啲咩逼到郭羨妮肯攬腰影相
馬撚
屌 馬撚好似用J磨郭羨妮pat呀 好賤格
佢地擺個咁既pose想扮情侶但又擺得好唔自然
通常THIS最鍾意搞事非draw attention
牙吉又搞馬撚
世紀難題:究竟當日郭羨妮穿著的連身裙顏色係紅色 / 橙色
似係 第一張馬撚直程擘開腳好似想對好位對落郭羨妮個pat
搞到馬撚成個痴漢去格硬攬佢咁
應該唔係燈光鏡頭影響, 而且似係同一event, 又唔似換左裙
好難捉摸呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞