其實港豬明唔明自己層樓係有價無巿架

139 回覆
199 Like 86 Dislike
果然無改錯名
你依世都唔會買得起架啦
唔係啊,越來越多州份停左技術移民,夠分都冇得移嗰隻。
另外,淨資產3000萬我應該有,有啲資產冇去估值,但一季交過萬蚊地租。賣哂佢係得,不過對我來講會麻煩啲,因為返香港會冇地方住,而且要投資好多指定既野。
225萬澳紙嗰隻,對我來講方便好多,投資額又細,所以有得選擇我盡可以選225萬。
美國歧視太厲害,唔係好想去。加拿大又太凍。英國都係一個選擇,不過咩留意。
1000萬真係唔夠退休架,1000加full paid樓就可以諗吓。
又講移民
去人地國家做你地口中既蝗
買樓/債/股票收息
咁大需求,點會有價無市
唔想做港豬應該點? 賣左佢?
225嗰隻係點玩?

利申:ietls夠分工種夠分等黎等去未到我
你識唔識架
而家班人連街都唔敢上
唯有上網
係香港都生存唔到既人去到其他發達地方咪仲撚顯得自己又柒又廢
樓主連樓都冇就唔好出聲啦,得把口
班辣殺有搵到錢既技術就唔洗上連登鳩叫圍爐啦
大把人接價啦傻仔
189 190 nsw 唔洗諗啦 除非你個分過75以上 vic 岩岩stop 左189 190 application

去SA or WA 可能重有機

BTW 你咩工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞